Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πιο άγρια όψη για το ανανεωμένο 370Ζ Nismo

Ελλάδα 4:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πιο άγρια όψη για το ανανεωμένο 370Ζ Nismo

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πιο άγρια όψη για το ανανεωμένο 370Ζ Nismo

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Τρεις μήνες μετά την αποκάλυψη του νέου 370Ζ Nismo σε συγκέντρωση ιδιοκτητών Nissan στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ, οι Ιάπωνες έδωσαν στη δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία για το ευρωπαϊκών προδιαγραφών sport coupe τους. Οι πωλήσεις του μοντέλου στη Γηραιά Ήπειρο θα αρχίσουν τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Ο V6 των 3,7 lt. αποδίδει 344 PS και 38,2 kgm ροπής. Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ όπου διατίθεται και 7τάχυτο αυτόματο με paddles στο τιμόνι, στην Ευρώπη το ανανεωμένο 370Ζ Nismo θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά με το 6άρι μηχανικό κιβώτιο. Η διαδικασία 0-100 διαρκεί 5,2 sec. Οι αναρτήσεις έχουν ρυθμιστεί από τους μηχανικούς της Nismo, με ειδικά ελατήρια και αντιστρεπτικές ράβδους, ενώ έχει δοθεί έμφαση στην πιο άνετη ποιότητα κύλισης και στη μείωση των θορύβων που φθάνουν στο εσωτερικό.

Οι σημαντικότερες διαφοροποιήσεις σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο είναι ορατές με την πρώτη ματιά και αφορούν το αεροδυναμικό kit. Στόχος της Nismo είναι το 370Ζ Nismo να αποκτήσει πιο άγρια εμφάνιση αλλά και μεγαλύτερη κάθετη δύναμη. Στο εμπρός μέρος συναντάμε φώτα ημέρας LED, ενώ η κόκκινη λωρίδα στο σπόιλερ συνεχίζεται στο πλάι και στον πίσω προφυλακτήρα. Επανασχεδιασμένη είναι η πίσω αεροτομή του 370Z Nismo.

Advertisement
Advertisement

Το κορυφαίο 370Ζ προσφέρεται επίσης με νέες 19άρες ζάντες αλουμινίου, ενώ στην καμπίνα των επιβατών έχουν τοποθετηθεί νέα δερμάτινα καθίσματα της Recaro σε διχρωμία μαύρου-κόκκινου με λεπτομέρειες από αλκαντάρα. Παράλληλα με το κορυφαίο Nismo, η Nissan προχωρά σε σχεδιαστικές και μηχανολογικές επεμβάσεις και στο απλό 370Ζ με 328 PS από τον ίδιο κινητήρα. Νέες ζάντες 18 ιντσών, νέα καθίσματα, επαναρυθμισμένη ανάρτηση, είναι ορισμένες από αυτές.