Menu
LIVE η κίνηση | Τιμές αυτοκινήτων newsautoCHOICE: EV | LR Defender

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πέντε λόγοι για να διαλέξετε τα Fiat 500X και 500L

  • Panos Seitanidis

Τα κριτήρια επιλογής ενός νέου αυτοκινήτου αναμφίβολα ποικίλουν. Ψηλά στη λίστα είναι η αισθητική, η πρακτικότητα, η οικονομία, το να ταιριάζει στις ανάγκες του αγοραστή. Υπάρχουν όμως και μοντέλα που εφοδιάζονται με τόση τεχνολογία, που σας… κλείνουν το μάτι!

Διαθέτοντας ένα πληρέστερο πακέτο συστημάτων προηγμένης τεχνολογίας, τα νέα Fiat 500Χ και 500L αποτελούν παράδειγμα για τη δομή που πρέπει να έχει ένα σύγχρονο αυτοκίνητο. Ας δούμε κάποια highlights.

ADAS (Advance Driver Assistance Systems)
Το προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης μπαίνουν όλο και περισσότερο στην καθημερινότητα μας. Τα Fiat 500Χ και 500L διαθέτουν ένα πληρέστατο πακέτο τέτοιων συστημάτων με τεχνολογίες όπως το αυτόματο φρενάρισμα να αυξάνουν κατακόρυφα την παρεχόμενη ενεργητική ασφάλεια. Παρά το ιδιαίτερα εξελιγμένο λογισμικό και τις λειτουργίες, που σε ορισμένες περιπτώσεις προσεγγίζουν το επίπεδο αυτόνομης οδήγησης 2, είναι σαφές ότι ο οδηγός θα πρέπει να τα χρησιμοποιεί επικουρικά και όχι ως μέσο για να μειώσει τη δική του προσοχή στη διαδικασία οδήγησης.

Συνδεσιμότητα
Ιδανικά η προσοχή του οδηγού δεν θα πρέπει να αποσπάται για κανέναν λόγο. Παρ’ όλα αυτά, στις σύγχρονες συνθήκες, η επικοινωνία κατά τη διάρκεια της οδήγησης με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια εξασφαλίζεται μέσω της συνδεσιμότητας που παρέχουν τα εξελιγμένα συστήματα πολυμέσων των 500X και 500L με δυνατότητα λειτουργίας MirroLink. Εφαρμογές όπως το Uconnect κάνουν τη χρήση του αυτοκινήτου πιο ευχάριστη, πιο ασφαλή, αλλά και πιο φιλική προς το περιβάλλον, δίνοντας συμβουλές σε πραγματικό χρόνο προς τον οδηγό για τον πλέον οικονομικό τρόπο οδήγησης.

Fiat-500X-2019-c640

Κινητήρες βενζίνης Turbo FireFly
Οι νέας γενιάς Turbo κινητήρες βενζίνης FireFly, χάρη σε μια σειρά προηγμένων τεχνολογιών συνδυάζουν τα πλεονεκτήματα των κινητήρων βενζίνης και diesel. Εξαιρετική ελαστικότητα με υψηλά αποθέματα ροπής στις χαμηλές στροφές, χαμηλά επίπεδα θορύβου και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Χάρη σε αυτά τα χαρακτηριστικά οι οδηγοί, σε αντίθεση με παλαιότερης τεχνολογίας κινητήρων βενζίνης, μπορούν να έχουν υψηλή απόδοση χωρίς να χρειάζεται να πιέζουν τον κινητήρα (π.χ. κίνηση σε υψηλούς ρυθμούς περιστροφής), εξασφαλίζοντας πιο άνετες και οικονομικές μετακινήσεις.

Νέας γενιάς κινητήρες Diesel με SCR
Οι κινητήρες diesel περνούν σε μια νέα εποχή, όπου η παραδοσιακά υψηλή αποδοτικότητα τους συνδυάζεται με τη μέγιστη προστασία του περιβάλλοντος. Τα εξελιγμένα συστήματα τροφοδοσίας των κινητήρων MultiJet της Fiat, σε συνδυασμό με το φίλτρο μικροσωματιδίων και τον επιλεκτικό καταλύτη SCR, ο οποίος μειώνει στο ελάχιστο της εκπομπές των οξειδίων του αζώτου (ΝOx), καθιστούν τους νέους κινητήρες ιδανικούς για χρήση και στο αστικό περιβάλλον.

Αυτόματο κιβώτιο DCT
Τα νέας γενιάς αυτόματα κιβώτια διπλού συμπλέκτη DCT της Fiat συνδυάζουν την άνεση, με την οδηγική απόλαυση και την οικονομία καυσίμου. Η δυνατότητα που έχουν να μαθαίνουν και να προσαρμόζουν τη λειτουργία τους στις προτιμήσεις του οδηγού είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο, όπως και ότι προσφέρουν ιδιαίτερα οφέλη και ως προς το κόστος συντήρησης.

Δημοφιλή στο Protothema.gr