Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η «όαση» στα αυτόνομα οχήματα

Ελλάδα 18:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η «όαση» στα αυτόνομα οχήματα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η «όαση» στα αυτόνομα οχήματα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ακολουθώντας την παγκόσμια τάση, ο εκκεντρικός Ελβετός εφευρέτης Frank M. Rinderknecht εγκαταλείπει τις μεγάλες εκθέσεις αυτοκινήτου και θα παρουσιάσει το νέο του πρωτότυπο στη CES. Πρόκειται για το μεγαλύτερο σόου ηλεκτρονικών στον κόσμο, που διεξάγεται κάθε Ιανουάριο στο Λας Βέγκας. Το Oasis είναι το πιο πρόσφατο concept car της Rinspeed, η οποία συνήθιζε να επιδεικνύει τις δημιουργίες της, «εντός έδρας» στη Γενεύη.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Το Oasis είναι ένα ηλεκτρικό και αυτόνομο όχημα πόλης, με μεγάλες γυάλινες επιφάνειες που επιτρέπουν στους δύο επιβάτες να έχουν ορατότητα προς κάθε κατεύθυνση. Οι εμπρός τροχοί είναι καλυμμένοι και μπορούν να περιστρέφονται, κάνοντας τις μανούβρες μέσα στην πόλη «παιχνιδάκι».

rinspeed-oasis-teaser-2

Advertisement
Advertisement

Το εσωτερικό μοιάζει περισσότερο με καθιστικό σπιτιού, με δύο πολυθρόνες αντί για καθίσματα, δύο μεγάλες οθόνες για χρήση ως υπολογιστή ή για προβολή ταινιών, ενώ στο παρμπρίζ προβάλλεται το τηλεοπτικό πρόγραμμα καθώς ο οδηγός δεν είναι υποχρεωμένος να κοιτάζει το δρόμο. Α, υπάρχει και τιμόνι για όσους θέλουν να οδηγούν. Διαφορετικά μετατρέπεται σε τραπεζάκι για να ακουμπάτε τον καφέ σας!

Ο Rinderknecht σχεδίασε όμως το Oasis και ως ένα επαγγελματικό όχημα. Θα μπορεί π.χ. να μεταδίδει δέματα ή να κάνει διανομή πίτσας, καθώς στο πίσω μέρος υπάρχει θερμαινόμενος χώρος για να κρατά ζεστό το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων.
Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές στην έκθεση CES, από 5 έως 8 Ιανουαρίου 2017.