Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Νέο Range Rover Evoque: Έφτασε στην Σπανός Α.Ε.

Ελλάδα 1:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Range Rover Evoque: Έφτασε στην Σπανός Α.Ε.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Νέο Range Rover Evoque: Έφτασε στην Σπανός Α.Ε.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Υψηλότερα επίπεδα πολυτέλειας, ακόμη πιο δυναμική και φινετσάτη σχεδίαση, τεχνολογίες που εντυπωσιάζουν και μεγαλύτερη προσοχή στην λεπτομέρεια. Αυτό είναι με λίγα λόγια το νέο Range Rover Evoque, το πολυτελές compact SUV των Βρετανών που βρίσκεται πλέον και στην χώρα μας.

Advertisement
Advertisement

 

Το Range Rover Evoque κατάφερε να εντυπωσιάσει κοινό και ειδικούς από την πρώτη γενιά του και οι εκατοντάδες χιλιάδες πωλήσεις που πραγματοποίησε σε όλο τον κόσμο, από το 2011 μέχρι σήμερα είναι η καλύτερη απόδειξη για του λόγου το αληθές. Γεγονός άλλωστε είναι και το ότι το Evoque αποτελεί το best seller μοντέλο της βρετανικής εταιρίας.

Advertisement
Advertisement

Η δεύτερη γενιά του Evoque έρχεται να χτίσει πάνω σε αυτή την επιτυχημένη εμπορική πορεία, διατηρώντας αναλλοίωτα όλα εκείνα τα στοιχεία που έκαναν την πρώτη best seller. Πάνω σε αυτά προσθέτει βέβαια νέα στοιχεία και τεχνολογίες για την δημιουργία ενός ακόμη πιο ολοκληρωμένου πολυτελούς μεσαίου SUV, ικανότατου εντός και εκτός δρόμου, που ξεχωρίζει χαρακτηριστικά από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο σε αυτή την κατηγορία μεγέθους.

Εν αρχή ην… η σχεδίαση και η χαρακτηριστική σχεδιαστική ταυτότητα του Evoque 1ης γενιάς. Με τις σχεδόν φουτουριστικές γραμμές και το άμεσα αναγνωρίσιμο ως Range Rover DNA η εμφάνιση διατηρείται σε μεγάλο βαθμό και στη δεύτερη γενιά που φέρει όλη την σχεδιαστική γοητεία της πρώτης. Αυτή ωστόσο παρουσιάζεται διανθισμένη με νέα εκλεπτυσμένα στοιχεία που κάνουν το Evoque να δείχνει ακόμη πιο κομψό, πιο “καθαρό” και παράλληλα πιο δυναμικό.

Advertisement

Τα υψηλότατα επίπεδα φινέτσας και κομψότητας που έχουν συνδεθεί άρρηκτα με τα μοντέλα της βρετανικής εταιρίας δίνουν το “παρών” και στην εντυπωσιακή καμπίνα του νέου Evoque με την εξαιρετική σχεδίαση του ταμπλό να κυριαρχεί. Κυρίαρχη είναι άλλωστε και η αίσθηση ποιότητα και ηρεμίας που προσφέρουν τα ποιοτικά υλικά της καμπίνας, τα οποία συνδυάζονται με αντίστοιχου επιπέδου ηχομόνωση. Οι δύο κεντρικά τοποθετημένες και υψηλής ευκρίνειας οθόνες του συστήματος Touch Pro Duo κάνουν πραγματικά την διαφορά, όπως και η μεγάλη οθόνη με διαγώνιο 12,3 ίντσες που βρίσκεται πίσω από το τιμόνι και αποτελεί την βασική πηγή πληροφοριών για τα μάτια του οδηγού.

Advertisement

Χτισμένο στη νέα πλατφόρμα Premium Transverse Architecture η δεύτερη γενιά του “μικρού” Range Rover παρουσιάζεται πιο ευρύχωρο από το προηγούμενο έχοντας σχεδόν τις ίδιες μαζεμένες διαστάσεις, με το μήκος να ανέρχεται στα 4,37 μ. Η νέα πλατφόρμα δίνει περισσότερο χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών, περισσότερους εσωτερικούς αποθηκευτικούς αλλά και κατά 10% μεγαλύτερο χώρο αποσκευών που φτάνει τώρα στα 591 λίτρα.


Η νέα πλατφόρμα προσφέρει χώρο και για το νέο ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης των 48 Volt που κάνει την εμφάνισή του για πρώτη φορά σε μοντέλο των Βρετανών και βελτιώνει τις επιδόσεις του Evoque και στον τομέα της κατανάλωσης.

Το υβριδικό σύστημα είναι διαθέσιμο κιόλας από την στάνταρ έκδοση με τον diesel κινητήρα των 150 ίππων, όπου η δύναμη φτάνει στους εμπρός τροχούς μέσω χειροκίνητο κιβωτίου 6 σχέσεων. Οι υπόλοιπες εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου είναι όλες 4κίνητες και φέρουν αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων με ιπποδυνάμεις που φτάνουν έως και τους 300 ίππους. Ως γνήσιο Ranger Rover το νέο Evoque παρουσιάζεται εξίσου ικανό και εκτός δρόμου χάρη στην 4κίνηση που φέρει αλλά και το δεύτερης γενιάς ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου Terrain Response 2, των μεγαλύτερων μοντέλων της εταιρίας, ενώ πλέον μπορεί να βυθιστεί σε νερό που φτάνει σε ύψος τα 600 χλστ., 100 χλστ. περισσότερα σε σχέση με το προηγούμενο. Η τιμή εκκίνησης του μοντέλου τοποθετείται στα 55.100 ευρώ.

Advertisement

Το νέο Ranger Rover Evoque πρωτοπορεί παρουσιάζοντας για πρώτη φορά νέα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης για τον οδηγό. Η τεχνολογία ClearSight μπορεί και μετατρέπει τον εσωτερικό καθρέπτη σε HD οθόνη που προβάλλει ένα ακόμη ευρύτερο οπτικό πεδίο στα μάτια του οδηγού απελευθερώνοντας τον από τυχόν εμπόδια, όπως μεγάλα σε ύψος αντικείμενα.

Παγκόσμιο ντεμπούτο κάνει και η προηγμένη τεχνολογία Ground View, η οποία, μέσω καμερών και προβολής στην μεγάλη κεντρική οθόνη, “εξαφανίζει” το καπό και προβάλλει εικόνα 180 μοιρών μπροστά και κάτω από το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου. Μια εξαιρετική χείρα βοηθείας, όταν κινείστε εκτός δρόμου ανεβαίνοντας ένα ύψωμα ή προσπαθείτε να παρκάρετε σε σφιχτό χώρο και μόλις ένα από τα δεκάδες προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου και ασφάλειας που φέρει το νέο μοντέλο της Land Rover.

Το νέο Ranger Rover Evoque μπορείτε τώρα να το βρείτε και να το γνωρίσετε από κοντά στην Σπανός Α.Ε. επίσημο συνεργάτη της Jaguar Land Rover.