Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Νέο Kia Rio για πρώτη φορά και 48-Volt

Ελλάδα 12:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Kia Rio για πρώτη φορά και 48-Volt

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Νέο Kia Rio για πρώτη φορά και 48-Volt

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Kia παρουσιάζει την ανανεωμένη εκδοχή του Rio, προσθέτοντάς του μεταξύ άλλων και το πρώτο 48V «ήπιο» ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με βενζινοκινητήρα στην ιστορία της μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Το 4ης γενιάς ανανεωμένο Kia Rio αρχικά στη εμφάνισή του φέρει μια επανασχεδιασμένη και πιο λεπτή γρίλια στη μάσκα, πιο δυναμικό εμπρόσθιο προφυλακτήρα, καθώς και νέα full LED φώτα με ενσωματωμένα φώτα ημέρας.

Στην παλέτα των χρωμάτων του έχουν προστεθεί δύο νέες αποχρώσεις, ενώ υπάρχουν καινούργιες 8άκτινες ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό, η Kia υπόσχεται βελτίωση σε ποιότητα (νέα υλικά), ενώ έχει προσθέτει μια καινούργια 8 ιντσών οθόνη αφής για το αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων στην κεντρική κονσόλα. Πιο hi-tech είναι και η οθόνη 4,2 ιντσών μέσα στον πίνακα οργάνων.

Νέα χρώματα, υφάσματα, διχρωμία με ραφές, αλλά και επενδύσεις τύπου ανθρακονήματος για την έκδοση GT-Line, ολοκληρώνουν τις εσωτερικές αλλαγές.

Περιβαλλοντικό Τέλος έως 4.000 ευρώ! – Σε ποια ΙΧ θα επιβληθεί

Advertisement

Στο πεδίο των κινητήρων, για πρώτη φορά σε μοντέλο της Kia το Rio αποκτά βενζινοκίνητο 48-Volt «ήπια» υβριδικό σύστημα, που συνδυάζεται με τον 1.000άρη turbi (T-GDi) Smartstream κινητήρα.

Advertisement

Ο συνδυασμός αυτός θα είναι διαθέσιμος σε έκδοση με 100 και 120 ίππους, με τη δεύτερη να έχει υψηλότερη (κατά 16%) ροπή συγκριτικά με πριν (200 Nm συνολικά). H Kia υπόσχεται ότι το νέο 48V μοτέρ μπορεί να προσφέρει μείωση της κατανάλωσης και των ρύπων έως και κατά 10,7% σε σχέση με τον προηγούμενο, μη 48V κινητήρα.

Παράλληλα, οι εκδόσεις αυτές του Rio θα είναι και από τις πρώτες στη γκάμα της Kia που θα εφοδιάζονται με το νέο iMT μηχανικό κιβώτιο, που ελέγχεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, ώστε να συμβάλει και αυτό στη μείωση της κατανάλωσης και των ρύπων.

Advertisement

Φυσικά, στη γκάμα θα υπάρχουν και «συμβατικά» μοτέρ και ειδικότερα, ο 1.200άρης ατμοσφαιρικός κινητήρας βενζίνης των 84 ίππων και ο 1.000άρης turbo με 100 ίππους. Ο δεύτερος θα έχει στάνταρ 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και προαιρετικά, 7άρι αυτόματο.

Ολοκληρώνοντας, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ανανεωμένο Kia Rio θα εφοδιαστεί με περισσότερα από ποτέ συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας. Η άφιξή του στην αγορά αναμένεται στο τρίτο Τρίμηνο του 2020.