Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Νέα εμφάνιση, νέος turbo για το Mokka

Ελλάδα 22:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα εμφάνιση, νέος turbo για το Mokka

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Νέα εμφάνιση, νέος turbo για το Mokka

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η ανανέωση της γκάμας της Opel συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς. Μετά τα Corsa και Astra έφθασε η σειρά του μικρού SUV να αναβαθμιστεί σχεδιαστικά, σε εξοπλισμό και κινητήρες. Το Mokka είναι το δεύτερο σε πωλήσεις στην κατηγορία του στην Ευρώπη και η ανανεωμένη του έκδοση θα διατεθεί προς πώληση το φθινόπωρο. Νωρίτερα, τον προσεχή Μάρτιο, θα κάνει πρεμιέρα για το κοινό στη Γενεύη.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Η Opel ονομάζει το ανανεωμένο μοντέλο Mokka Χ, με το γράμμα «Χ» να συνοδεύει κάθε νέο SUV και crossover που θα παρουσιάζεται. Οι σχεδιαστικές αλλαγές έχουν αναμφίβολα προσδώσει πιο δυναμικό χαρακτήρα στο αμάξωμα των 4,28 m. Η νέα μάσκα δένει αρμονικά με τα εμπρός φωτιστικά σώματα, που ενσωματώνουν τα φώτα ημέρας LED με τα διπλά τόξα. Παρόμοιας φιλοσοφίας είναι και τα πίσω φώτα, διαθέσιμα προαιρετικά με τεχνολογία LED.

Advertisement
Advertisement

Αναβαθμισμένο και πιο λειτουργικό είναι το εσωτερικό του Mokka X. Το ταμπλό παραπέμπει σε αυτό του Astra, με τη μεγάλη οθόνη αφής (7 ή 8 ιντσών, ανάλογα με την έκδοση) στο κέντρο να «διαγράφει» τα πολλά κουμπιά του απερχόμενου μοντέλου. Νέος είναι και ο πίνακας οργάνων. Διαθέσιμες θα είναι οι υπηρεσίες OnStar αλλά και η νέα γενιά του συστήματος πολυμέσων IntelliLink, συμβατή με τα Apple CarPlay και Android Auto.

Στους κινητήρες τώρα, σαφώς και δεν αλλάζει ο εξαιρετικός 1.6 diesel με τους 136 ίππους. Δίπλα του έρχεται να… σταθεί ο νέος 1.4 turbo βενζίνης. Αποδίδει 152 PS και συνδυάζεται με 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, start/stop και κίνηση σε όλους τους τροχούς. Σύμφωνα με τα αρχικά δεδομένα της Opel, η μέση κατανάλωση είναι 6,6 lt/100 km και οι εκπομπές ρύπων 154 g. CO2 ανά km.