Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Monza SP1 και SP2: Δύο νέες Ferrari εμπνευσμένες από το… παρελθόν!

Ελλάδα 9:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Monza SP1 και SP2: Δύο νέες Ferrari εμπνευσμένες από το… παρελθόν!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Monza SP1 και SP2: Δύο νέες Ferrari εμπνευσμένες από το… παρελθόν!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Ferrari παρουσίασε δύο νέα μοντέλα τα οποία αποτελούν… φόρο τιμής σε εμβληματικά οχήματα με σήμα το αλογάκι! Τα ονόματά τους είναι Monza SP1 και SP2 και αποτελούν τα πρώτα τέκνα της «οικογένειας» Icona που θα αφορά ανάλογες one-off δημιουργίες.

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες, το σχεδιαστικό τους DNA βασίζεται σε οχήματα όπως η 166 MM του 1948. Είναι όμως εκσυγχρονισμένο και το κυριότερο, συνδυάζεται με την πιο προηγμένη τεχνολογία του σήμερα!

Κυρίως κάτω από το καπό, μιας και πρόκειται για τις Ferrari με τον ισχυρότερο V12 που έχει γεννήσει το Μαρανέλο. Τον γνωστό 6.5 ατμοσφαιρικό κινητήρα που εφοδιάζει και την 812 Superfast και στη συγκεκριμένη περίσταση προσφέρει 810 PS και 719 Nm ροπής.

Advertisement
Advertisement

Χάρη στο χαμηλό βάρος των δύο μοντέλων (1500 η Monza SP1 και 1520 κιλά η Monza SP2), τα 0-100 έρχονται σε μόλις 2.9 δευτερόλεπτα, ενώ τα 0-200 σε 7.9! Όσο για την τελική ταχύτητα, αυτή ξεπερνά τα 300 χιλιόμετρα την ώρα!

Παρότι μοιάζουν, τόσο σε γενικό σουλούπι, όσο και σε όνομα, οι SP1 και SP2 έχουν διαφορές. Η πρώτη είναι ουσιαστικά ένα μονοθέσιο που σύμφωνα με τους Ιταλούς «…προσφέρει μοναδικές και άνευ ορίων απολαύσεις πίσω από το τιμόνι».

Ferrari-Monza-SP1-b640

Advertisement

Το πρόσωπό της είναι πιο κοντά στο «σήμερα», με εντυπωσιακό σπλίτερ, μεγάλη γρίλια στο κέντρο της οποίας δεσπόζει το σήμα της Ferrari και εντυπωσιακά LED φωτιστικά σώματα.

Ferrari-Monza-SP1-c640

Advertisement

Το παρμπρίζ λάμπει διά της απουσίας του, πράγμα που υπόσχεται να χαρίσει μοναδική αίσθηση στους οδηγούς του μοντέλου. Οι πόρτες ανοίγουν προς τα πάνω ενώ το εσωτερικό θυμίζει αγωνιστικό μοντέλο. Λιτό και περιεκτικό, με τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών και ανθρακονήματα παντού!

Ferrari-Monza-SP1-d640

Αντίθετα η SP2 έχει… θέσεις για δύο, δύο roll-bar-hoops αλλά και ψευτό-παρμπρίζ για να «προστατεύει» έστω και ελάχιστα τον συνεπιβάτη. Και στα δύο μοντέλα, φυσικά δεν υπάρχει οροφή.

Advertisement

Ferrari-Monza-SP2-a640

Επίσης δεν υπάρχει –προς το παρόν τουλάχιστον- τιμή, ούτε σαφής πληροφόρηση για το ακριβές πλάνο των Ιταλών για τις Monza SP1 και SP2, σε ότι αφορά στον  αριθμό που θα παραχθούν.

Ferrari-Monza-SP2-c640 Ferrari-Monza-SP2-d640