Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μία McLaren για ταξίδια

Ελλάδα 20:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μία McLaren για ταξίδια

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μία McLaren για ταξίδια

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το τρίτο μοντέλο της Sports Series, δίπλα στις 570S Coupe και την 540C Coupe παρουσιάζει η McLaren στη Γενεύη. Η 570GT δεν είναι το απόλυτο «όπλο» για την πίστα, καθώς σχεδιάστηκε για να προσφέρει αυξημένη άνεση και πρακτικότητα σε καθημερινή χρήση. Χωρίς βέβαια να αρνείται τις… ρίζες μίας McLaren.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Η 570GT κάνει χρήση του 3.8 twin turbo V8, στη χαρτογράφηση με τους 570 ίππους. Η ροπή των 61,2 kgm περνά στους πίσω τροχούς μέσω του 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη SSG. Οι μηχανικοί της McLaren έχουν επέμβει στην ανάρτηση (τοποθετώντας λιγότερο σκληρά ελατήρια) και στο σύστημα διεύθυνσης με στόχο να χαρίζουν σε οδηγό-συνοδηγό άνεση στις μεγάλες αποστάσεις. Προς την ίδια κατεύθυνση, έχουν τοποθετηθεί ειδικά ελαστικά της Pirelli για περιορισμό του θορύβου από την κύλιση.

Η πρακτικότητα τονίζεται από την παρουσία ανοιγόμενου πίσω παραθύρου, το οποίο δίνει πρόσβαση σε επιπλέον χώρο αποσκευών όγκου 220 lt (που προστίθεται στα 150 lt. στο εμπρός μέρος). Τα καθίσματα ρυθμίζονται ηλεκτρικά και είναι επενδεδυμένα με δέρμα. Η 570GT ζυγίζει 1.350 kg και επιταχύνει στα 100 km/h σε 3,4 sec (0-200 σε 9,8 sec), ενώ πιάνει σε τελική τα 328 km/h. Οι τιμές της στη Μ. Βρετανία αρχίζουν από τις 154.000 λίρες.

Advertisement
Advertisement