Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μία Bentley φτιαγμένη για τις πίστες

Ελλάδα 20:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μία Bentley φτιαγμένη για τις πίστες

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μία Bentley φτιαγμένη για τις πίστες

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πώς συνδυάζονται η πολυτέλεια με το λιτό εσωτερικό ενός αυτοκινήτου για track days; Η Bentley «φωνάζει» πως το πέτυχε απόλυτα, παρουσιάζοντας την Continental GT3-R. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά περιορισμένης παραγωγής μοντέλο (μόλις 300 μονάδες θα κατασκευαστούν), με θέσεις μόλις για δύο επιβάτες. Το βρετανικό GT αντλεί έμπνευση από την αγωνιστική Continental GT3.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Η Continental GT3-R θα κατασκευάζεται στο Κρου της Αγγλίας, με τις καθοριστικές πινελιές να μπαίνουν από τη Bentley Motorsport. Οι παραγγελίες έχουν ήδη αρχίσει με τις πρώτες παραδόσεις να προγραμματίζονται για τα τέλη του 2014. Όπως σε κάθε αυτοκίνητο επιδόσεων με προσανατολισμό την πίστα, έτσι και στην περίπτωση της GT3-R η συνταγή είναι: περισσότερη ισχύς και ροπή, χαμηλότερο βάρος.

Κάτω από το καπό έχει τοποθετηθεί βελτιωμένη έκδοση του 4λιτρου V8 της Continental. Αποδίδει 580 PS στις 6.000 rpm και 71,4 kgm ροπής στις 1.700 rpm. Σε συνδυασμό με τον περιορισμό βάρους κατά 100 kg και τις κοντύτερες σχέσεις στο 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της ZF, η GT3-R φθάνει από στάση τα 100 km/h σε μόλις 3,8 sec. Γίνεται έτσι η πιο γρήγορη σε επιτάχυνση Bentley παραγωγής όλων των εποχών. Ακόμη και από την GT Speed με τα 635 PS (4,2 sec). Η τελική ταχύτητα δεν έχει οριστικοποιηθεί, θα είναι όμως κοντά στα 275 km/h.

Advertisement
Advertisement

Η τετρακίνηση  συνδυάζεται στην GT3-R με σύστημα torque vectoring (πρεμιέρα σε αυτοκίνητο της Bentley) στους πίσω τροχούς για περιορισμό της υποστροφής. Επεμβάσεις έχουν γίνει στη λειτουργία του ESP αλλά και στο πλαίσιο για πιο δυναμική συμπεριφορά με αυξημένη συμμετοχή του ανθρώπινου παράγοντα. Όπως αρμόζει δηλαδή σε ένα αγωνιστικό μοντέλο. Οι τροχοί των 21 ιντσών και τα ελαστικά υψηλής απόδοσης της Pirelli αναλαμβάνουν τα υπόλοιπα. Πώς «δαμάζεται» ένα τέτοιο θηρίο βάρους 2.195 kg; Με δίσκους ανθρακονήματος-σιλικόνης (Carbon Silicon-Carbide), διαμέτρου 420 mm εμπρός (με 8πίστονες δαγκάνες) και 356 mm πίσω.