Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μετά το Q30, το QX30

Ελλάδα 0:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετά το Q30, το QX30

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μετά το Q30, το QX30

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Infiniti αποκάλυψε στο Λος Άντζελες το πρώτο της compact crossover, το οποίο ονομάζεται QX30 και θα λανσαριστεί σε Ευρώπη και Αμερική στα μέσα του 2016. Όπως και το Q30, θα κατασκευάζεται στο Σάντερλαντ της Αγγλίας, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα MFA της Mercedes αλλά και ορισμένους από τους κινητήρες των A-Class/GLA.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Προκειμένου να προσφέρει δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου, το Infiniti QX30 έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος, προστατευτικές ποδιές αλλά και σύστημα τετρακίνησης που στέλνει έως και το 50% της ροπής στους πίσω τροχούς. Δουλειά έχει γίνει στις πλαίσιο και τις αναρτήσεις, ώστε παρά το υψηλό κέντρο βάρους (σε σχέση με το Q30) να μην εμφανίζονται έντονες κλίσεις στις στροφές ή τις απότομες αλλαγές κατεύθυνσης.

Advertisement
Advertisement

Στάνταρ κιβώτιο στο crossover της Infiniti είναι το αυτόματο 7 σχέσεων με διπλό συμπλέκτη. Θα συνεργάζεται με κινητήρες βενζίνης και diesel, τους οποίους όμως δεν ανακοίνωσε ακόμη η πολυτελής μάρκα. Ανάμεσά τους θα βρίσκονται πάντως ο 1.6 diesel του ομίλου Renault/Nissan αλλά και ο 2λιτρος turbo της Mercedes με ισχύ άνω των 210 PS.