Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Mercedes A-Class: Το αυτοκίνητο που σου μιλάει

Ελλάδα 17:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mercedes A-Class: Το αυτοκίνητο που σου μιλάει

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Mercedes A-Class: Το αυτοκίνητο που σου μιλάει

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μπορεί η Mercedes-Benz να ακολούθησε την τάση της εποχής αναζητώντας προηγμένες τεχνολογικά λύσεις όπως το πρωτοποριακό σύστημα πολυμέσων MBUX, πήγε όμως κόντρα στο ρεύμα τοποθετώντας το και στη «μικρή» A-Class, την οποία μάλιστα επέλεξε για να μας το συστήσει!

Advertisement
Advertisement

Το μικρότερο λοιπόν μοντέλο στη γκάμα της γερμανικής μάρκας, εφοδιάζεται με τεχνολογία που θα περίμενε κανείς σε… ναυαρχίδα. Τι θα λέγατε όμως να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα το απόλυτο στολίδι της τέταρτης γενιάς της A-Class, το Mercedes-Benz User Experience;

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη εμπειρία πληροφόρησης και ψυχαγωγίας, που αλλάζει τα δεδομένα – όχι μόνο στην κατηγορία αλλά γενικά αυτοκίνηση.

Πρόκειται για ένα προηγμένο και εντυπωσιακό σύστημα πολυμέσων, το οποίο χρησιμοποιεί για την απεικόνισή του ένα σχεδόν ενιαίο πάνελ δύο οθονών, τοποθετημένων πάνω στο ταμπλό του αυτοκινήτου. Η μια βρίσκεται στη θέση του πίνακα οργάνων και η άλλη στο πάνω τμήμα της κεντρικής κονσόλας.

Advertisement
Advertisement

2018-Mercedes-A-Class-interior-a640

Οι οθόνες αυτές μπορεί να έχουν μέγεθος 7 ιντσών έκαστε στη βασική έκδοση, 7 ιντσών ο πίνακας οργάνων και 10,25 ιντσών για την κεντρική οθόνη στο δεύτερο επίπεδο εξοπλισμού ή να είναι αμφότερες της τάξης των 10,25 ιντσών στις πιο ακριβές εκδόσεις.

2018-Mercedes-A-Class-interior-f640

Advertisement

Το MBUX χρησιμοποιεί έναν 6πύρηνο επεξεργαστή και μια κάρτα γραφικών της γνωστής στους… tech freaks nVidia. Η μνήμη του ανέρχεται στα 8 GB, είναι δηλαδή επιπέδου… ενός πολύ καλού ηλεκτρονικού υπολογιστή. Είναι πλήρως συμβατό με φωνητικές εντολές, ενώ διαθέτει και δυνατότητες ανέπαφου χειρισμού, ώστε να λειτουργεί χωρίς να πατάτε κουμπιά ή την οθόνη.

2018-Mercedes-A-Class-dynamic-celect640

Advertisement

Παράλληλα, διαθέτει τεράστια γκάμα εφαρμογών, επιλογών και συνδεσιμότητας. Όπως για παράδειγμα το σύστημα πλοήγησης με τεχνητή νοημοσύνη (χάρτες από τη HERE), πρόγνωση καιρού που θα ζήλευαν και οι μετεωρολόγοι-σταρ της TV, τεχνολογία συνδεσιμότητας Near Field Communication κ.α. Επιπρόσθετα, περιλαμβάνει και θύρες USB 3 για πιο γρήγορη μεταφορά δεδομένων αλλά και τη φόρτιση των κινητών των επιβατών.

2018-Mercedes-A-Class-official-c640

Στο πλαίσιο του MBUX περιλαμβάνει ένα υψηλά εξελιγμένο σύστημα φωνητικών εντολών αλλά και Τεχνητή Νοημοσύνη, ώστε το αυτοκίνητο σας να «μαθαίνει» τις συνήθειες σας και να προλαμβάνει τις απαιτήσεις πριν καν τις εκφράσετε! Κάπου εδώ μπαίνει στο παιχνίδι και το Mercedes me, μια πλατφόρμα διαρκούς διασύνδεσης της A-Class, για πλήρως εξατομικευμένη πληροφόρηση, βοήθεια σε κάθε ανάγκη, ποικίλες ρυθμίσεις και πληθώρα ακόμη χρήσιμων δυνατοτήτων για οδηγό και επιβάτες.

Advertisement

2018-Mercedes-A-Class-distronic-c640

Με το προαιρετικό σύστημα φωνητικού ελέγχου LINGUATRONIC, το οποίο αποτελεί μία ακόμα καινοτομία της Mercedes, η νέα A-Class επικοινωνεί μαζί σας. Σας μιλάει αλλά και σας ακούει, σας καταλαβαίνει. Σας μαθαίνει και μαθαίνει τα θέλω και τις συνήθειες σας. Ώστε να εναρμονιστεί με αυτές, προσφέροντάς την καλύτερη δυνατή εμπειρία όταν βρίσκεστε πίσω από το τιμόνι. Εντυπωσιακό δεν είναι;

2018-Mercedes-A-Class-interior-b640

Κι επειδή σημασία δεν έχει μόνο το τι κάνεις αλλά και το περιβάλλον στο οποίο το κάνεις, δίνει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 64 διαφορετικά χρώματα για τον LED κρυφό φωτισμό της καμπίνας της A-Class.