Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Mansory Carbonado: Με δέρμα από ανθρακόνημα

Ελλάδα 2:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mansory Carbonado: Με δέρμα από ανθρακόνημα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Mansory Carbonado: Με δέρμα από ανθρακόνημα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μπορεί η Veneno να έκλεψε τη παράσταση σε ότι αφορά στα… γεννημένα στα σχεδιαστήρια της Σαντ’ Άγκατα θηρία αλλά δεν ήταν η μόνη που βρέθηκε στη Γενεύη. Στο μεγάλο ραντεβού της αυτοκίνησης στην ελβετική πόλη, εντυπωσιακό περίπτερο διαθέτει και η Mansory. Η γερμανική εταιρεία που ειδικεύεται στο να δίνει νέα… διάσταση σε εντυπωσιακά αυτοκίνητα, έχοντας στο παρελθόν δουλέψει πάνω σε μοντέλα της Aston Martin, της Bentley, της Bugatti, της Rolls-Royce, της Ferrari, της Mercedes-Benz αλλά και της Lamborghini.

Advertisement
Advertisement

Όπως για παράδειγμα η Carbonado, με όνομα που παραπέμπει απ’ ευθείας στη χρήση ανθρακονημάτων. Πρόκειται ουσιαστικά για μία Lamborghini Aventador LP700-4 με… περιτύλιγμα. Θα δημιουργηθούν μόνο έξι κομμάτια, έξι «μαύρα διαμάντια» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δελτίο Τύπου της Mansory.

Εκτός από την ανθρακονημάτινη πανοπλία, η Carbonado έχει μικρές σχεδιαστικές επεμβάσεις, στο καπό, το κάλυμμα του κινητήρα, τους προφυλακτήρες, τις αεροτομές, το διαχύτη, ενώ το πλάτος της έχει αυξηθεί κατά 40mm εμπρός και κατά 50mm πίσω. Στο εσωτερικό, έχει γίνει χρήση μαλακού δέρματος και (δεν θα το μαντέψετε) ανθρακονήματος, με κάποιες επιπλέον εργονομικές αλλαγές όπως η τοποθέτηση του κουμπιού εκκίνησης του κινητήρα να βρίσκεται πλέον στη κορυφή!

Οι επεμβάσεις δεν έχουν περιοριστεί στο αισθητικό μέτωπο αλλά έχουν επεκταθεί και στις δυνατότητες του V12 της ιταλικής μάρκας. Η εγχείρηση της Mansory στη «καρδιά» της Carbonado έχει ανεβάσει τη συνολική ιπποδύναμη στα 754 PS στις 8300 rm, με 76.4 kgm ροπής στις 6000 rpm!

Advertisement
Advertisement

Ως αποτέλεσμα, τα 0-100 επιτυγχάνονται σε μόλις 2.8 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα ορίζεται στα 355 χιλιόμετρα την ώρα!
[nggallery id=2028]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanAuto)