Live Κίνηση
Περισσότερα
Mercedes Summer

Μαγεύει το Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet

Ελλάδα 11:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μαγεύει το Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet

Mercedes Summer

Μαγεύει το Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet

Mercedes Summer

Σοβαρή υποψηφιότητα για την πιο εντυπωσιακή πρεμιέρα στο φετινό Pebble Beach Councours d’Elegance βάζει το Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet, δηλαδή η ανοιχτή εκδοχή του πολυτελούς κουπέ που είχαμε δει πριν από ένα χρόνο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Όταν ο κατασκευαστής χρησιμοποιεί τη λέξη «αισθησιακό» στο επίσημο δελτίο Τύπου αναφερόμενος στο design του μοντέλου, καταλαβαίνεις πως έχεις να κάνεις με κάτι ιδιαίτερο. Ένα μοντέλο που όπως λένε οι Γερμανοί «καθορίζει την απόλυτη πολυτέλεια του μέλλοντος».

Διθέσιο με παρόμοιο σώμα με την κλειστή εκδοχή, μήκους 5.7m, με τεράστια χρωμιωμένη γρίλια εμπρός, ατελείωτο καπό (που ανοίγει σε δύο μέρη!), με πίσω μέρος ‘πιο κουπέ πεθαίνεις’ αλλά πλέον με σπέσιαλ οροφή που περιλαμβάνει φύλλα χρυσού. Για τόση πολυτέλεια μιλάμε. Βαμμένο σε χρώμα «Nautical Blue Metallic» που έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με τα στοιχεία χρωμίου που απλώνονται απ’ άκρη, σ’ άκρη.

Advertisement
Advertisement

Πατάει πάνω σε σχεδιασμένους αποκλειστικά για αυτό τροχούς 24 ιντσών ενώ το κομμάτι πίσω από τα δύο καθίσματα σχεδιάστηκε με στόχο να θυμίζει κατάστρωμα γιοτ. Τα φωτιστικά σώματα είναι λεπτά και τονίζουν το πλάτος του οχήματος ενώ στα ξεχωριστά στοιχεία του πίσω μέρος συγκαταλέγονται ο διαχύτης με πλαίσιο αλουμινίου και οι αεραγωγοί πίσω από τους θόλους των τροχών.

Το Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet αποτελεί φόρο τιμής στην αυτοκινητική «haute couture», των ξεχωριστών καμπριολέ, με πολλά μέρη του οποίου να είναι φτιαγμένα από ανθρώπινο χέρι. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην παρουσίασή του, «συνδυάζει το κλασικό με την έξυπνη ομορφιά, τη συναισθηματική εμφάνιση με την τεχνολογία».

Advertisement

Το εσωτερικό παραμένει το ίδιο πολυτελές αν και ο σχεδιασμός του προσπαθεί να είναι μινιμάλ. Σε αυτό βοηθάει το γεγονός πως οι περισσότερες λειτουργίες καθορίζονται μέσω φωνητικών εντολών και όχι διακοπτών. Έτσι διαθέτει μόνο ελάχιστα σημεία όπου επεμβαίνει… χέρι, τρεις αεραγωγούς τοποθετημένους τον έναν δίπλα στον άλλο και μία ξεχωριστή ιδέα: μπλε οπτικές ίνες που διέπουν το ταμπλό και οπτικοποιούν τη ροή ενέργειας της κινητήριας δύναμης.

Advertisement

Όσα στοιχεία/πληροφορίες χρειάζεται ο οδηγός, παρουσιάζονται σε δύο head-up displays στο παρμπρίζ, με εξαίρεση όσα διαβάζει στα δύο ρετρό, ανεξάρτητα στρογγυλά όργανα πίσω από το τιμόνι. Ένας συνδυασμός που από τον κατασκευαστής χαρακτηρίζεται «hyperanalogue», συνδυάζοντας δηλαδή το χθες με το αύριο. Οι υπόλοιπες πληροφορίες παρουσιάζονται μέσω της γυάλινης επιφάνειας που διέπει το πάνω μέρος του ταμπλό.

Advertisement

Οι Γερμανοί έχουν τοποθετήσει ακόμα και βιομετρικούς αισθητήρες που αναγνωρίζουν και καταγράφουν την συμπεριφορά και την διάθεση των επιβατών! Το υλικό επιλογής είναι υψηλής ποιότητας δέρμα nappa σε χρώμα Crystal White.

Και εδώ οι σχεδιαστές της Mercedes επιδίωξαν να δώσουν εικόνα ενός γιοτ, με την παρουσία ενός διακριτικού διαχωριστικού που παρουσιάζεται περιμετρικά σε όλη τη καμπίνα, δημιουργώντας αυτό που χαρακτηρίζουν ως «πολυτελές ανοιχτώ lounge 360 μοιρών». Χρησιμοποιείται πολύ το rose gold χρώμα στις μικρές λεπτομέρειες του εσωτερικού, που δένει αρμονικά με το nappa.Ένα ακόμα ξεχωριστό στοιχείο του εσωτερικού αποτελεί το ξύλινο πάτωμά του, που διαθέτει επίσης φύλλα αλουμινίου.

Πρόκειται για ηλεκτρικό πρωτότυπο που προσφέρει 750 άλογα, μέσω τεσσάρων ηλεκτροκινητήρων που εξασφαλίζουν τετρακίνηση, επιτάχυνση 0-100 σε λιγότερα από τέσσερα δευτερόλεπτα και αυτονομία άνω των 500 χιλιομέτρων από τις μπαταρίες που είναι τοποθετημένες στο πάτωμα του οχήματος. Η Mercedes υπόσχεται φόρτιση που επαρκεί για κίνηση 100 χιλιομέτρων μέσα σε μόλις 5 λεπτά.

Με το Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet η μάρκα συνεχίζει την παράδοση δημιουργίας δραματικών, φουτουριστικών πρωτοτύπων, η λίστα των οποία περιλαμβάνει ακόμα τα Vision EnerG‑Force (Los Angeles, November 2012), AMG Vision Gran Turismo (Sunnyvale, 2013), Vision Tokyo (Tokyo 2015).