Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

To πρώτο pick up της Renault!

Ελλάδα 14:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To πρώτο pick up της Renault!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

To πρώτο pick up της Renault!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το NewsAuto.gr μετέδωσε μία ακόμη παγκόσμια πρεμιέρα. Αυτή τη φορά από την Κολομβία, όπου η Renault είχε οργανώσει την παρουσίαση του Alaskan. Ακόμη μία mainstream μάρκα μπαίνει λοιπόν στην όλο και πιο δημοφιλή κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων με καρότσα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Το Alaskan βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το Nissan Navara αλλά και το αναμενόμενο επαγγελματικό της Mercedes. Έχει ωφέλιμο φορτίο 1.100 kg και πετρελαιοκινητήρα τον 2.3 dCi, σε δύο εκδόσεις ισχύος: με 160 και 190 ίππους.

Το σύστημα τετρακίνησης του Alaskan στέλνει τη ροπή στους πίσω τροχούς σε νορμάλ συνθήκες (για εξοικονόμηση καυσόμου), ενώ έχει επίσης λειτουργία  4H για ταχύτητες έως 100 km/h σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης (βρεγμένο οδόστρωμα, βράχια κλπ) και 4LO για ακραίες περιπτώσεις, όπως άμμο, χιόνι, πάγο, βαθιά λάσπη (εμπλέκεται μόνο με ακινητοποιημένο το pick up).

Advertisement
Advertisement

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει επίσης ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (eLSD) αλλά και μπλοκέ διαφορικό στον πίσω άξονα.

Οι πωλήσεις του θα αρχίσουν από τη Νότια Αμερική, ενώ θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες αγορές, ανάμεσά τους και η ευρωπαϊκή.

Advertisement

renault-alaskan-interior