Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Αυτό είναι το νέο Audi A5 (upd)

Ελλάδα 15:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Αυτό είναι το νέο Audi A5 (upd)

ΝΕΑ

Video: Αυτό είναι το νέο Audi A5 (upd)

ΝΕΑ

Εννέα χρόνια μετά το λανσάρισμα του Α5 ήρθε η στιγμή να δούμε και τη δεύτερη γενιά του μεσαίου coupe της Audi. H παρουσίαση έγινε στο Ίνγκολσταντ, την έδρα της γερμανικής εταιρείας, παρουσία του Προέδρου της, Rupert Stadler. Μfε νέα εμφάνιση, πιστή στη σχεδιαστική ταυτότητα της μάρκας, τους σύγχρονους κινητήρες TFSI και TDI, αλλά και ό,τι τεχνολογικά αρτιότερο στους τομείς της συνδεσιμότητας και ασφάλειας, το νέο A5 διεκδικεί ξανά την κορυφή στην πολυτελή κατηγορία.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Το νέο πλαίσιο υπόσχεται ισορροπία ανάμεσα στην άνεση και τη σπορ συμπεριφορά, ενώ προαιρετικά προσφέρεται και σύστημα ελέγχου της απόσβεσης των αμορτισέρ. Το βάρος του αυτοκινήτου έχει μειωθεί κατά 60 kg, ενώ ο συντελεστής οπισθέλκουσας 0,25 συμβάλλει σε καλύτερες επιδόσεις, λιγότερους αεροδυναμικούς θορύβους και χαμηλότερη κατανάλωση.

Advertisement
Advertisement

Το A5 προσφέρεται με δύο κινητήρες βενζίνης και τρεις diesel. Το εύρος ισχύος τους είναι από 190 έως 286 ίππους, ενώ η έκδοση S5 με τον 3.0 TFSI προσφέρει 354 PS (+21 ίππους από το απερχόμενο μοντέλο) και επιτάχυνση 0-100 σε 4,7 sec. Η ροπή περνά σε όλους τους τροχούς μέσω του 8τάχυτου tiptronic και του συστήματος τετρακίνησης quattro.

Το ίδιο κιβώτιο προσφέρεται και στην κορυφαία έκδοση diesel με 286 PS (επίσης με τετρακίνηση), ενώ για τις 4κύλινδρες εκδόσεις (αλλά και την 3.0 TDI 218 PS) προσφέρεται δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων και 7τάχυτο αυτόματο S tronic.

Advertisement

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών είναι διαθέσιμος και στο νέο Α5 Coupe. Οι πληροφορίες, όπως οι χάρτες πλοήγησης, παρέχονται και στην οθόνη 8,3 ιντσών στην κεντρική κονσόλα. Οι πωλήσεις του νέου Α5 θα αρχίσουν σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες εντός του φθινοπώρου.

Advertisement