Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ο αντίπαλος της Χ5 από τη Lexus

Ελλάδα 5:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο αντίπαλος της Χ5 από τη Lexus

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ο αντίπαλος της Χ5 από τη Lexus

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το σαλόνι αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης επέλεξε η Lexus για την παγκόσμια πρεμιέρα της νέας γενιάς του RX. Πρόκειται για το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο της πολυτελούς μάρκας, με 2,1 εκατ. μονάδες να έχουν βρει τον ιδιοκτήτη τους. Στο αμάξωμα των 4,89 m. ξεχωρίζουν οι έντονες ακμές, η μεγάλη μάσκα (σήμα κατατεθέν κάθε νέου Lexus) και τα LED φωτιστικά σώματα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Στην αγορά της Βόρειας Αμερικής, το μεγάλο SUV θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις. Η RX 350 εφοδιάζεται με τον V6 βενζίνης των 3,5 lt. απόδοσης 300 PS. Στον ίδιο κινητήρα βασίζεται και η υβριδική έκδοση RX 450h, η οποία φέρει και ηλεκτρικό μοτέρ (και σε αυτή την περίπτωση η συνδυαστική ισχύς θα είναι γύρω στα 300 PS).

Θα υπάρξει και έκδοση F Sport, με διαφοροποιήσεις στην εξωτερική εμφάνιση (όπως αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου) και στην καμπίνα των επιβατών. Οι σημαντικότερες επεμβάσεις εντοπίζονται στη ρύθμιση της ανάρτησης που επιτρέπει πιο δυναμική οδική συμπεριφορά. Μέσα στους επόμενους μήνες θα μάθουμε περισσότερα για τις ευρωπαϊκές εκδόσεις του RX, με χαμηλότερου κυβισμού κινητήρες.

Advertisement
Advertisement

Στον εξοπλισμό του RX περιλαμβάνεται το Lexus Safety System+, μία «ομπρέλα» κάτω από την οποία βρίσκονται τα ηλεκτρονικά συστήματα αποφυγής συγκρούσεων ή περιορισμού των συνεπειών τους. Ανάμεσά τους το Pre-Collision System, το Lane Departure Alert και τα αυτόματα φώτα υψηλής δέσμης AHB.