Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το εσωτερικό των μελλοντικών Audi

Ελλάδα 22:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το εσωτερικό των μελλοντικών Audi

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το εσωτερικό των μελλοντικών Audi

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η μάρκα από το Ίνγκολσταντ της Γερμανίας δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τη μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρονικών στον κόσμο. Η Audi παρουσίασε τις τελευταίες εξελίξεις στα συστήματα ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και αυτόνομης οδήγησης. Με όχημα επίδειξης το πρωτότυπο e-tron quattro που είχε κάνει πρεμιέρα το περασμένο φθινόπωρο στη Φρανκφούρτη, οι επισκέπτες της CES έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά το εσωτερικό ενός Audi από το… μέλλον.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Η τεχνολογία της κυρτής οθόνης OLED δεν περιορίζεται στις οικιακές τηλεοράσεις, αλλά κάνει την εμφάνισή της και στο κόκπιτ του πρωτότυπου Audi. Οι δύο οθόνες αφής στην κεντρική κονσόλα είναι AMOLED (Active Matrix Organic Light Emitting Diodes), ενώ οι λειτουργίες μπορούν να ελεγχθούν και μέσω φωνητικών εντολών.

Η πλατφόρμα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MIB2+ είναι έτοιμη για την τελευταίας γενιάς τεχνολογία ασύρματης επικοινωνίας και δικτύωσης LTE Advanced. Η ταχύτητα download στο αυτοκίνητο θα φθάνει τα 300 Mbit/s. Στις κλήσεις μέσω κινητού υποστηρίζεται το VoLTE (Voice over LTE), για πιο γρήγορη σύνδεση και καλύτερη ποιότητα σήματος. Και βέβαια υπάρχει ενσωματωμένο Wi-Fi για συνεχή σύνδεση όλων των επιβατών στο διαδίκτυο (έως 8 συσκευές).

Advertisement
Advertisement

Η δωρεάν εφαρμογή Audi MMI connect θα επιτρέπει – αρχικά στους οδηγούς των νέων A4 και Q7 – τον έλεγχο του αυτοκινήτου από απόσταση. Θα μπορούν από το κινητό τους π.χ. να κλειδώσουν ή να ξεκλειδώσουν τις πόρτες, να θυμηθούν σε ποια θέση στάθμευσης έχουν παρκάρει κ.α. Στα ηλεκτρικά μοντέλα e-tron θα ελέγχουν επίσης το επίπεδο φόρτισης των μπαταριών. Το Audi του μέλλοντος θα επικοινωνεί με το περιβάλλον. Θα ενημερώνεται άμεσα για έκτακτα φαινόμενα, όπως χαλασμένο αυτοκίνητο στο δρόμο ή γλιστερό οδόστρωμα.

Η Audi κάνει αναφορά και στην αυτόνομη οδήγηση, την οποία σκοπεύει να προσφέρει σε οχήματα παραγωγής μέσα στα επόμενα χρόνια. Τα δεδομένα που θα λαμβάνονται από τις 3D κάμερες, τα ραντάρ και τους αισθητήρες θα προωθούνται προς ανάλυση ώστε ο αυτόματος πιλότος να αντιδρά άμεσα σε οποιοδήποτε σενάριο. Ιδιαίτερη βοήθεια θα προσφέρουν οι χάρτες HERE, τους οποίους απέκτησαν πρόσφατα από τη Nokia οι Audi-BMW-Mercedes.

Advertisement