Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

LIVE από Κέιπ Τάουν: Αυτή είναι η νέα Mercedes X-Class (Updated)

Ελλάδα 3:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

LIVE από Κέιπ Τάουν: Αυτή είναι η νέα Mercedes X-Class (Updated)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

LIVE από Κέιπ Τάουν: Αυτή είναι η νέα Mercedes X-Class (Updated)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η ώρα της επίσημης, πρώτης εμφάνισης της X-Class παγκοσμίως, έφτασε! Το πρώτο Pick-Up στην ιστορία της Mercedes-Benz, η X-Class, παρουσιάζεται με κάθε επισημότητα στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής και το NewsAuto δίνει και εδώ το «παρών».

Advertisement
Advertisement

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ: ΠΑΝΟΣ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ (instagram.com/SeitanF1)

Η X-Class έχει παρουσιαστεί σε πρωτότυπη μορφή εδώ και μερικούς μήνες. Θα προσφέρεται με πετρελαιοκινητήρων common rail X 220 d (163 hp) και X 250 d (190 hp) και σε ορισμένες αγορές, με βενζινοκινητήρα (165 hp) σε ορισμένες αγορές. Από τα μέσα του 2018, στην κορυφή της γκάμας κινητήρων θα βρίσκεται ο πετρελαιοκινητήρας V6 (258hp).

Στην γκάμα του γερμανικού pick up θα υπάρχουν 3 εκδόσεις. Η βασική PURE για σκληρή χρήση, η έκδοση PROGRESSIVE για υψηλότερες απαιτήσεις αισθητής ποιότητας και άνεσης και η κορυφαία έκδοση POWER που στοχεύει στο αστικό περιβάλλον. Η εικόνα του εσωτερικού της νέας X-Class ακολουθεί τα σχεδιαστικά πρότυπα των υπόλοιπων μοντέλων της Mercedes, με την οθόνη του συστήματος πολυμέσων να παραμένει στο πάνω μέρος του ταμπλό και την ποιότητα να κινείται σε premium επίπεδα.

Advertisement
Advertisement

Mercedes-X-Class-2

Στο πεδίο των εκτός δρόμου δυνατοτήτων, η επιλεγόμενη τετρακίνηση 4MATIC με σχέση μετάδοσης low range και προαιρετικό μπλοκέ διαφορικό στον πίσω άξονα εγγύαται την απρόσκοπτη κίνηση σε κάθε έδαφος. Από τα μέσα του επόμενου έτους, θα διατίθεται επίσης σύστημα μόνιμης τετρακίνησης.

Advertisement

Επίσης, σε επίπεδο συστημάτων ασφάλειας περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ενεργή υποβοήθηση πέδησης (Active Brake Assist), υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας (Lane Keeping Assist) και υποβοήθησης σημάτων κυκλοφορίας (Traffic Sign Assist). Το λανσάρισμα της X-Class στην ευρωπαϊκή αγορά ξεκινά το Νοέμβριο του 2017. Μέχρι τότε, απολαύστε όσα η Mercedes-Benz ετοίμασε για εμάς, με τον Volker Mornhinweg, επικεφαλής των Ελαφρών Επαγγελματικών της μάρκας,  να είναι αυτός που θα αποκαλύψει επίσημα το μοντέλο και τον πρόεδρο της Daimler, Dieter Zetsche σε εμφάνιση… έκπληξη.


UPDATE:
Η παρουσίαση του μοντέλου συνεχίζεται στην Νότια Αφρική. Το Newsauto βρίσκεται εκεί και θα συνεχίσει να σας μεταφέρει όλες τις πληροφορίες σχετικά με αυτό το σημαντικό μοντέλο.

Advertisement

Μείνετε συντονισμένοι καθώς η δεύτερη ημέρα της εκδήλωσης περιλαμβάνει την πρώτη μας εμπειρία από την X-Class εν δράσει – έστω και ως συνοδηγοί καθώς η πρώτη φορά που οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ θα την οδηγήσουν, θα είναι τον προσεχή Οκτώβριο.

Λίγο νωρίτερα, θα έχει οριστικοποιηθεί και η εμπορική πολιτική της Mercedes-Benz Hellas, αν και εκτιμάται πως οι τιμές απόκτησης του πρώτου pick-up της μάρκας, θα ξεκινούν κάτω από τις σαράντα χιλιάδες ευρώ.

Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τη νέα “Γερμανίδα” σε εντός και εκτός δρόμου περιπέτειες αλλά και να λάβουμε μέρος σε ενδιαφέροντα workshops που θα μας δώσουν την ευκαιρία να τη γνωρίσουμε καλύτερα. Και κατ’ επέκταση, να τη γνωρίσετε και εσείς!

Advertisement

panos-xlass-presentation-a640