Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Kia Stonic: Ανανεωμένο και για πρώτη φορά και «ήπια» υβριδικό

Ελλάδα 3:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Kia Stonic: Ανανεωμένο και για πρώτη φορά και «ήπια» υβριδικό

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Kia Stonic: Ανανεωμένο και για πρώτη φορά και «ήπια» υβριδικό

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Kia παρουσιάζει την ανανεωμένη γενιά του Stonic 3 χρόνια μετά το λανσάρισμά του, προσθέτοντάς του μεταξύ άλλων και mild-hybrid 48V σύστημα κίνησης.

Advertisement
Advertisement

Αρχικά και σε ό,τι αφορά στο αμάξωμά του, οι αλλαγές αφορούν στα νέα, πιο «αιχμηρά» εμπρόσθια LED φώτα, αλλά και στους νέους χρωματισμούς (και με νέες διχρωμίες), αλλά και τις καινούργιες επιλογές ζαντών.

Έπειτα, στο εσωτερικό υπάρχει μια νέα, μεγαλύτερη οθόνη αφής 8 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων και πλοήγησης, που ενσωματώνει τις νέες λειτουργίες UVO Connect, καθώς και μια νέο οθόνη 4,2 ιντσών μέσα στον πίνακα οργάνων. Διευρυμένη είναι και η παλέτα των συστημάτων ασφαλείας.

Ειδικά τώρα στο πεδίο των κινητήρων, το Stonic αποκτά και αυτό «ήπια» υβριδικά σύνολα που συνδυάζουν τον 1.0 lt. T-GDi κινητήρα βενζίνης με μια 48V μπαταρία και γεννήτρια, για να μειώσουν ρύπους και κατανάλωση καυσίμου (εκδόσεις EcoDynamics+).

Advertisement
Advertisement

Η ισχύς παραμένει στους 100 και 120 ίππους όπως συνέβαινε και στο μοτέρ χωρίς το 48V σύστημα, όμως πλέον η ροπή είναι περισσότερη αφού για παράδειγμα στην έκδοση των 120 ίππων με το 7άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη, είναι αυξημένη κατά 16% αγγίζοντας τα 200 Nm.

Παράλληλα, διαθέσιμο είναι και το νέο μηχανικό κιβώτιο iMT της Kia για τις «ήπια» υβριδικές εκδόσεις, που διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο συμπλέκτη για να συμβάλει και αυτό στη μείωση των ρύπων και της κατανάλωσης καυσίμου.

Advertisement

Διαθέσιμη θα είναι και η έκδοση με τον μη υβριδικό 1.0 T-GDi κινητήρα βενζίνης Smartstream των 100 ίππων, ο οποίος αποκτά νέο 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων έναντι 5τάχυτου πριν, καθώς και 7άρι αυτόματο DCT. Επίσης συνεχίζει ο 1.200άρης ατμοσφαιρικός των 84 ίππων.

Advertisement

Το ανανεωμένο Kia Stonic θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του στην Ευρώπη το φθινόπωρο. Θα συνεχίζει να προσφέρεται ως στάνταρ με την μοναδική, 7ετή εργοστασιακή εγγύηση της μάρκας.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Παρακράτηση κυριότητας αυτοκινήτου: Λύνονται όλα τα προβλήματα των ιδιοκτητών

Video: Πώς έγινε η συντήρηση των βασιλικών αυτοκινήτων

Διαδικασίες express στη Διεύθυνση Μεταφορών Αττικής!