Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Και με υγραέριο το Adam

Ελλάδα 23:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Και με υγραέριο το Adam

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Και με υγραέριο το Adam

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Opel διευρύνει κι άλλο τη γκάμα των αυτοκινήτων της που κάνουν χρήση εναλλακτικών καυσίμων. Παρουσιάζει το Adam LPG, το οποίο αποτελεί το δέκατο μοντέλο με δυνατότητα κατανάλωσης υγραερίου. Οι τιμές του αρχίζουν στη Γερμανία από τα 16.150 ευρώ. Το Adam LPG χρησιμοποιεί τον 1.4 βενζίνης, ο οποίος αποδίδει για την περίσταση 87 PS και καταναλώνει 6,9 lt. υγραερίου ανά 100 km, επίδοση αντίστοιχη με εκπομπές ρύπων 112 g/km.

Advertisement
Advertisement

Με δεδομένη τη χωρητικότητα 35 lt. του ντεπόζιτου LPG, το Adam μπορεί να καλύψει 500 km με αποκλειστική χρήση υγραερίου. Βέβαια υπάρχει και η δυνατότητα χρήσης του ρεζερβουάρ βενζίνης, αυξάνοντας τη συνολική αυτονομία στα 1.200 km. Ο οδηγός μπορεί ανά πάσα στιγμή να ενημερώνεται για το υπόλοιπο της αυτονομίας (για κάθε ένα από τα δύο καύσιμα ή τη συνολική) μέσω της σχετικής ένδειξης στον ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Το ρεζερβουάρ υγραερίου έχει τοποθετηθεί προς τα πίσω, κάτω από το πάτωμα του αυτοκινήτου, αφήνοντας ανεπηρέαστο τον – ομολογουμένως μικρό – χώρο των αποσκευών. Η επιλογή ανάμεσα στα δύο καύσιμα γίνεται απλά, πατώντας το κουμπί LPG στα δεξιά της οθόνης αφής στην κεντρική κονσόλα. Όταν είναι αναμμένο το πορτοκαλί λαμπάκι, τότε ο κινητήρας χρησιμοποιεί υγραέριο.

Για πρώτη φορά ένα μοντέλο LPG της Opel κατασκευάζεται εξολοκλήρου στο εργοστάσιο του Άιζεναχ. Η θυγατρική της General Motors διαφημίζει έτσι τις προδιαγραφές ασφαλείας στην εγκατάσταση του συστήματος υγραεριοκίνησης, καθώς πραγματοποιεί δοκιμές πρόσκρουσης για την αντοχή τους σε περίπτωση ατυχήματος. Στην Ευρώπη εκτιμάται ότι την παρούσα στιγμή κυκλοφορούν περίπου 12 εκατ. οχήματα LPG, με τα πρατήρια υγραερίου να ανέρχονται σε 35.000.[nggallery id=2926]

Advertisement
Advertisement