ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ka+: Το Ford που κοστίζει κάτω από 10.000 ευρώ

Ελλάδα 18:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ka+: Το Ford που κοστίζει κάτω από 10.000 ευρώ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ka+: Το Ford που κοστίζει κάτω από 10.000 ευρώ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Τα προσιτά αυτοκίνητα δε χρειάζεται να είναι και «φθηνά» σε ποιότητα ή εξοπλισμό. Η Ford λανσάρει στην Ευρώπη το διάδοχο του Ka, μία σαφώς πιο ρεαλιστική πρόταση στην κατηγορία των οχημάτων πόλης. Το Ka+ είναι σημαντικά μεγαλύτερο (με μήκος 3,93 m. πλησιάζει το Fiesta) και πρακτικό (με 5 πόρτες και 5 θέσεις). Όπως σας είχαμε ενημερώσει εδώ και μήνες, πρόθεση της Ford είναι η βασική του έκδοση να κοστίζει λιγότερο από 10.000 ευρώ, ώστε να είναι ανταγωνιστικό στο Opel Karl.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Οι τιμές στη Γερμανία αρχίζουν από τα 9.990 ευρώ, ενώ το πόσο θα κοστίζει στην Ελλάδα θα το μάθουμε καθώς θα πλησιάζουμε στο λανσάρισμά του, τον Οκτώβριο. Διαθέσιμος κινητήρας για την Ευρώπη είναι ένας, σε δύο εκδόσεις ισχύος: ο 1.2 Duratec βενζίνης, με 70 και 85 ίππους, σε συνδυασμό με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων. Όσον αφορά την κατανάλωση και τους ρύπους, η Ford ανακοινώνει 5 lt/100 km και 114 g/km.

Advertisement
Advertisement

Η πρακτικότητα του Ka+ τονίζεται από το μεγάλο εσωτερικό ύψος, τις 21 θήκες για μικροαντικείμενα στην καμπίνα των επιβατών και τα 270 lt. του χώρου αποσκευών (τα πίσω καθίσματα αναδιπλώνονται σε αναλογία 60/40).

Αργότερα εντός του 2016 θα είναι δυνατή η παραγγελία της εικονιζόμενης έκδοσης Black and White, αποκλειστικά με τον 1.2 85 PS. Προσφέρεται είτε με μαύρο αμάξωμα και άσπρη οροφή – άσπρους καθρέπτες, είτε στον αντίθετο συνδυασμό. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών.