Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η τελευταία Gallardo από τη Lamborghini;

Ελλάδα 11:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η τελευταία Gallardo από τη Lamborghini;

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η τελευταία Gallardo από τη Lamborghini;

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Εν μέσω φημών περί αντικατάστασης της Gallardo – οι οποίες τροφοδοτούνται από τα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα δοκιμών – η Lamborghini παρουσιάζει την LP 570-4 Squadra Corse. Πρόκειται για την πιο ακραία έκδοση στη γκάμα της Gallardo, με το όνομά της να προέρχεται από το αγωνιστικό τμήμα της ιταλικής μάρκας κατασκευής supercar. Ίσως με αυτήν πει στη Gallardo ένα «αντίο» αντάξιο του χαρακτήρα της.

Advertisement
Advertisement

Βασίζεται στην αγωνιστική Gallardo Super Trofeo και θα κάνει πρεμιέρα για το κοινό το Σεπτέμβριο στη Φρανκφούρτη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη Σαντ’ Άγκατα ετοιμάζουν τον αντικαταστάτη της Gallardo, με το όνομα Cabrera να ακούγεται αρκετά έντονα. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η Lamborghini σχεδιάζει να παρουσιάσει το νέο της μοντέλο υπό πρωτότυπη μορφή στη γερμανική πόλη. Ίσως αυτό όμως καθυστερήσει για λίγους μήνες, από τη στιγμή που στη Φρανκφούρτη θα δούμε την Squadra Corse.

Επιστρέφοντας σε αυτήν, η νέα έκδοση της Gallardo διατίθεται με το γνωστό V10 στην αγωνιστική του παραλλαγή, χωρίς μάλιστα τροποποιήσεις. Αποδίδει 570 PS στις 8.000 rpm και συνεργάζεται με το αυτοματοποιημένο 6τάχυτο κιβώτιο e-gear, οι αλλαγές του οποίου γίνονται μέσω των paddles στο τιμόνι. Και βέβαια η κίνηση περνά σε όλους τους τροχούς.

Ο συνδυασμός αλουμινίου και ανθρακονήματος περιορίζει το βάρος στα 1.340 kg, 70 λιγότερα από την Gallardo LP 560-4. Έτσι η LP 570-4 Squadra Corse προσφέρει αναλογία βάρους/ίππων 2,35/1. Η διαδικασία 0-100 διαρκεί 3,4 sec, τα 200 km/h από στάση έρχονται σε 10,4 sec και η τελική ταχύτητα φθάνει τα 320 Km/h. Το σύστημα πέδησης αποτελείται από κεραμικά δισκόφρενα. Η νέα Lamborghini φέρει την αγωνιστική πίσω αεροτομή, ικανή να παράγει τρεις φορές την κάθετη δύναμη της Gallardo LP 560-4.

Advertisement
Advertisement

Η Gallardo Squadra Corse είναι διαθέσιμη σε κίτρινο, κόκκινο, λευκό και γκρι, ενώ ξεχωρίζει και από τα πλαϊνά διακοσμητικά αυτοκόλλητα, στα χρώματα της σημαίας της Ιταλίας. Το γυαλιστερό μαύρο στο κάλυμμα του κινητήρα, τις εισαγωγές αέρα, τον πίσω διαχύτη και τις 19άρες ζάντες, δημιουργεί αντίθεση με την μαύρη ματ πίσω αεροτομή. Οι δαγκάνες των φρένων μπορούν να παραγγελθούν σε κόκκινο, κίτρινο ή μαύρο. Όσο για το εσωτερικό, ανθρακόνημα και αλκαντάρα δημιουργούν τον… απόλυτο συνδυασμό. Η Lamborghini αφήνει στον αγοραστή του νέου της μοντέλου να αποφασίσει αν θέλει άνετα ή αγωνιστικά καθίσματα.[nggallery id=2871]