Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η νέα Jaguar σε ρόλο σχοινοβάτη! (vid)

Ελλάδα 1:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η νέα Jaguar σε ρόλο σχοινοβάτη! (vid)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η νέα Jaguar σε ρόλο σχοινοβάτη! (vid)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα ριψοκίνδυνο τρόπο βρήκε η Jaguar για να αποκαλύψει τη νέα XF. Το μεγάλο της πολυτελές sedan πέρασε πάνω από τον Τάμεση στην περιοχή Canary Wharf, πατώντας σε δύο καλώδια. Η XF διένυσε έτσι απόσταση 240 μέτρων, σε ύψος 18 μέτρων από τα λονδρέζικα νερά. Στο τιμόνι ήταν ο βετεράνος κασκαντέρ Jim Dowdall, με εμπειρία από ταινίες δράσης όπως James Bond, Jason Bourne και Indiana Jones.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Η βρετανική μάρκα θέλησε να διαφημίσει έτσι την αλουμινένια πλατφόρμα που καθιστά την XF ελαφρύτερη κατά 190 kg από την προκάτοχό της. Σε συνδυασμό με το νέο 2λιτρο diesel της οικογένειας Ingenium (με ισχύ 163 PS) και το μηχανικό κιβώτιο, το μεγάλο πολυτελές sedan αποκτά «πράσινη» συμπεριφορά (μόλις 104 g. CO2 ανά km). Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει επίσης τον 3.0 V6 twin-turbo diesel με 300 PS και εξαιρετικά μεγάλη ροπή (71,4 kgm), το 2λιτρο turbo βενζίνης με 240 PS και δύο ισχυρές εκδόσεις του 3.0 V6 βενζίνης με κομπρέσορα, απόδοσης 340 και 380 PS.

Ο εξοπλισμός της XF περιλαμβάνει το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας InControl Touch Pro. Στην οθόνη αφής των 10,2 ιντσών ο οδηγός μπορεί π.χ. να βλέπει τους χάρτες του συστήματος πλοήγησης και ο συνοδηγός να παρακολουθεί μία ταινία σε DVD. Προαιρετικά διατίθεται και κορυφαίο ηχοσύστημα της Meridian ισχύος 825W με 17 ηχεία. Όπως συμβαίνει με μοντέλα των Audi και Volkswagen (π.χ. ΤΤ, Passat) αντί για πίνακα οργάνων υπάρχει οθόνη TFT διαγωνίου 12,3 ιντσών, την οποία ο οδηγός μπορεί να διαμορφώσει κατ’ επιλογήν.

Advertisement
Advertisement

Η ανάρτηση με διπλά ψαλίδια και το σύστημα τετρακίνησης με τεχνολογία Torque on-demand αναλαμβάνει να κρατά την Jaguar XF σε συνεχή επαφή με το δρόμο. Περισσότερα πληροφορίες για το βρετανικό sedan θα γίνουν γνωστές την 1η Απριλίου, όταν θα εμφανιστεί επί αμερικάνικου εδάφους ενόψει της παγκόσμιας πρεμιέρας στο σαλόνι αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης.