Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Jaguar I-Pace στη Σπανός ΑΕ.

Ελλάδα 1:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Jaguar I-Pace στη Σπανός ΑΕ.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Jaguar I-Pace στη Σπανός ΑΕ.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Έχοντας κερδίσει τους τίτλους του Παγκόσμιου και του Ευρωπαϊκού αυτοκινήτου της χρονιάς, η Jaguar I-Pace, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο των Βρετανών, γοητεύει με την φινέτσα, την τεχνολογία και τις επιδόσεις του και σας περιμένει να το γνωρίσετε από κοντά στην Jaguar Spanos.

Advertisement
Advertisement

 

Η I-Pace είναι το επόμενο κεφάλαιο στην πλούσια και μακρόχρονη ιστορία της Jaguar. Το πολυτελές SUV της βρετανικής εταιρίας σχεδιάστηκε εξ αρχής ως αμιγώς ηλεκτρικό με τους ανθρώπους της Jaguar να ενσωματώνουν σε αυτό την ξεχωριστή σχεδιαστική ταυτότητα των βρετανικών μοντέλων, την οποία και συνδύασαν με κορυφαίες τεχνολογίες σε όλους τους τομείς. Το αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών τους δικαίωσε πανηγυρικά αφού από τότε που παρουσιάστηκε μέχρι και σήμερα η I-Pace έχει καταφέρει να κερδίσει κοινό και ειδικούς έχοντας συγκεντρώσει παράλληλα πάνω από 60 διακρίσεις σε όλο τον κόσμο με πιο σημαντικές φυσικά τους τίτλους του Παγκόσμιου αλλά και του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της χρονιάς για το 2019.

Advertisement
Advertisement

Η σχεδίαση της I-Pace είναι φυσικά το πρώτο πράγμα που τραβά την προσοχή με τα coupe στοιχεία στην σχεδίαση του αμαξώματος να ασκούν ιδιαίτερη γοητεία στους λάτρεις της κομψότητας και του δυναμισμού. Το αεροδυναμικό σχήμα της I-Pace δεν είναι μόνο εντυπωσιακό αλλά και κάτι παραπάνω από αποδοτικό με τον συντελεστή οπισθέλκουσας να περιορίζεται στο εξαιρετικά χαμηλό 0,29, συμβάλλοντας έτσι ενεργά στις κορυφαίες επιδόσεις αλλά και στην εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας.

 

Advertisement

Η γοητεία της I-Pace συνεχίζεται και στο εσωτερικό της με τα σπορ σχεδιαστικά στοιχεία να συνδυάζονται με εκείνα της κομψής πολυτέλειας για ένα μοντέρνο και άκρως ελκυστικό αποτέλεσμα. Η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι χαρακτηριστική για μοντέλο της jaguar, όπως και τα κορυφαίας ποιότητας υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί. Highlight της ιδιαίτερα ευρύχωρης καμπίνας είναι η κεντρική κονσόλα που φιλοξενεί το infotainment σύστημα Touch Pro Duo με τις δύο οθόνες αφής των 10 και 5 ιντσών αντίστοιχα και τις αυξημένες δυνατότητες συνδεσιμότητας και ενημέρωσης Η πολυτέλεια συνδυάζεται με πρακτικότητα στο εσωτερικό της I-Pace, το οποίο αξιοποιεί στο έπακρο την απουσία συμβατικού κινητήρα στη σχεδίασή του και προσφέρει χώρους εφάμιλλους με μοντέλο μεγαλύτερης κατηγορίας. Οι πίσω επιβάτες έχουν 890 χλστ. διαθέσιμα για τα πόδια τους, ενώ ο χώρος αποσκευών ανέρχεται, με τα καθίσματα στην θέση τους, στα 656 λίτρα.

Advertisement

Σαν γνήσια Jaguar η I-Pace δεν αφήνει τις επιδόσεις σε δεύτερη μοίρα. Με ένα ηλεκτρικό κινητήρα σε κάθε άξονα, σχεδιασμένο από την ίδια την βρετανική εταιρία, η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται στους 400 ίππους και η ροπή στα 71 κιλά. Έτσι η I-Pace είναι σε θέση να προσφέρει επιταχύνσεις γνήσιου σπορ αυτοκινήτου με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε μόλις 4,8 δευτερόλεπτα. Παράλληλα η συστοιχία προηγμένων μπαταριών ιόντων λιθίου χωρητικότητας 90 kWh προσφέρουν αυτονομία που μπορεί να αγγίζει και τα 470 χλμ. (κύκλος WLTP), ενώ με την χρήση ταχυφορτιστή δύναται να φορτίσουν στο 80% σε μόλις 40 λεπτά.

Η δυναμική συμπεριφορά συγκαταλέγεται επίσης στα δυνατά χαρτιά της ηλεκτροκίνητης I-Pace. Χάρη στην αρχιτεκτονική του νέου αλουμινένιου πλαισίου που έχει σχεδιαστεί από την αρχή για χρήση σε ηλεκτρικό μοντέλο, το βρετανικό SUV παρουσιάζει την υψηλότερο βαθμό στιβαρότητας στην στρέψη από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο στην ιστορία της Jaguar. Παράλληλα, οι μπαταρίες έχουν τοποθετηθεί ανάμεσα στους δύο άξονες, στο χαμηλότερο δυνατό σημείο και η κατανομή του βάρους μεταξύ των δύο αξόνων βρίσκεται στο ιδανικό 50:50. Σε συνδυασμό με τις εξελιγμένες λύσεις στον τομέα των αναρτήσεων που μπορούν να συμπεριλάβουν ακόμη και αερανάρτηση που, διατηρεί το ύψος του αμαξώματος ανεξάρτητα από το φορτίο και φέρει ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, η I-Pace προσφέρει επίπεδα άνεσης και δυναμικής συμπεριφοράς πρωτόγνωρα για την κατηγορία των SUV.

Advertisement

Ως το μοντέλο που βάζει την Jaguar σε μια νέα εποχή η I-Pace έχει εφοδιαστεί με μια σειρά από εξελιγμένα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης για τον οδηγό και τους επιβαίνοντες της. Το σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης, το σύστημα αναγνώρισης πινακίδων και ο ενεργός περιοριστής ταχύτητας, το σύστημα παρακολούθησης κατάστασης του οδηγού αλλά και το σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας είναι μόνο μερικά από τα προηγμένα συστήματα που περιμένει να βρει κανείς σε ένα μοντέλο όπως είναι η I-Pace.

Ανακαλύψτε όλα αυτά που πρέπει να γνωρίζετε για την τελευταία δημιουργία της βρετανικής εταιρίας και δείτε την από κοντά στην Σπανός Α.Ε. επίσημο συνεργάτη της Jaguar Land Rover.