Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Jaguar φέρνει την E-Type ξανά στη ζωή

Ελλάδα 21:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Jaguar φέρνει την E-Type ξανά στη ζωή

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Jaguar φέρνει την E-Type ξανά στη ζωή

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η πρώτη δημιουργία του νεοσύστατου τμήματος Jaguar Heritage είναι έτοιμη και θα κάνει την εμφάνισή της στις 14 Αυγούστου, στο Pebble Beach της Καλιφόρνια. Η «νέα» Lightweight E-Type θα κατασκευαστεί σε μόλις 6 αντίτυπα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Απευθύνεται σε συλλέκτες κλασσικών αυτοκινήτων, οι οποίοι διαθέτουν και το… ανάλογο πορτοφόλι. Η Jaguar παρουσιάζει την Lightweight E-Type, ένα ρετρό αυτοκίνητο που επιστρέφει στην επικαιρότητα μετά από μισό αιώνα. Η αυθεντική Lightweight E-Type κατασκευάστηκε τη διετία 1963-64 σε 12 αντίτυπα και ήταν κατά 114 kg πιο ελαφριά από το στάνταρ μοντέλο.

Το αρχικό σχέδιο «Special GT E-Type» της Jaguar προέβλεπε την παραγωγή 18 αυτοκινήτων, όμως τα τελευταία έξι δεν είδαν ποτέ το… φως του ήλιου. Μέχρι σήμερα όμως, καθώς η Jaguar αποφάσισε να κατασκευάσει την Lightweight E-Type σε έξι ακόμη κομμάτια, τα οποία θα φέρουν τους προγραμματισμένους αριθμούς πλαισίου εκείνης της εποχής. Τα αυτοκίνητα θα έχουν άδεια κυκλοφορίας στους δημόσιους δρόμους ως ιστορικά μοντέλα και θα μπορούν να λάβουν μέρος και σε αγώνες έχοντας ομολογκασιόν από τη FIA.

Advertisement
Advertisement

Οι αλουμινένιες και χειροποίητες E-Type θα κατασκευαστούν στο εργοστάσιο Μπράουνς Λέιν, στο Κόβεντρι της Αγγλίας. Κινητήρας θα είναι ο 6κύλινδρος σε σειρά χωρητικότητας 3.868 cc, με τις απαραίτητες βέβαια τροποποιήσεις. Αποδίδει περισσότερα από 300 PS και συνδυάζεται με κιβώτιο 4 σχέσεων.