Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η BMW M8 GTE «ταρακούνησε» τη Φρανκφούρτη

Ελλάδα 18:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η BMW M8 GTE «ταρακούνησε» τη Φρανκφούρτη

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η BMW M8 GTE «ταρακούνησε» τη Φρανκφούρτη

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μπορεί η BMW να είχε αρκετές πρεμιέρες στην 67η Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, μοντέλα επιδόσεων, ηλεκτρικά αλλά και… μελλοντικά, δεν άφησε όμως παραπονεμένους τους φίλους των αγώνων!

Advertisement
Advertisement

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ: ΠΑΝΟΣ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ (instagram.com/SeitanF1)

Κι αυτό με την ξεχωριστή παρουσίαση της νέας αγωνιστικής M8 GTE! Ενός μοντέλου που βλέπουμε παραδόξως πρώτα στην «πολεμική» φορεσιά του καθώς ακόμα δεν έχουμε δει την έκδοση παραγωγής! Θα αντικαταστήσει στις πίστες τις M6 GTLM και Z4 GTE και αναμένεται να αποτελέσει πρωταγωνιστή της κατηγορίας του στους αγώνες αντοχής όπως ο 24ωρος του Μαν.

Την οδήγησε στο ειδικά διαμορφωμένο αμφιθέατρο που βρισκόταν στο κέντρο του χώρου της BMW στην έκθεση της γερμανικής πόλης, ο εργοστασιακός οδηγός της Martin Tomczyk, σε μία από τις πιο εντυπωσιακές εισόδους που είδαμε στις ημέρες Τύπου σε αυτό το σημαντικό ραντεβού της αυτοκίνησης.

Advertisement
Advertisement

Πάμε όμως και στο ζουμί. Παίρνει ώθηση από έναν 4λιτρο Twin-Turbo V8 κινητήρα που βασίζεται σε αυτόν που θα χρησιμοποιεί το μοντέλο παραγωγής, που όμως «περιορίζεται» βάσει κανονισμών, να μη βγάζει περισσότερα από 500 άλογα. Η ισχύς περνάει στους τροχούς μέσω σειριακού κιβωτίου 6 σχέσεων.

bmw-m8-gte-official-a640tall bmw-m8-gte-official-b640tall

Το βάρος της ορίζεται στα 1350 κιλά χάρη στην εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων, αφήνει μάλιστα περιθώριο στους Γερμανούς να αξιοποιούν έρμα κατά βούληση, καθώς είναι κάτω από το ανώτατο όριο των κανονισμών.

Advertisement

Όσο για την εμφάνισή της, αφού βασίζεται σε ένα καλαίσθητο gran coupe, δεν θα μπορούσε παρά να είναι… κούκλα! Έχει φυσικά ο ίδιο σχεδιαστικό καλούπι, με έξτρα αθρακονημάτινα splitter, ποδιές και την τεράστια πίσω αεροτομή που μάχεται να κλέψει την προσοχή από τον τρομακτικό διαχύτη!

bmw-m8-gte-official-h640tall bmw-m8-gte-official-d640tall

Advertisement