Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Οι αρετές της Ferrari F8 Tributo (video)

Ελλάδα 18:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι αρετές της Ferrari F8 Tributo (video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Οι αρετές της Ferrari F8 Tributo (video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πόση αυτοκινητική τελειότητα μπορεί να χωρέσει μέσα σε μόλις 144 δευτερόλεπτα;

Advertisement
Advertisement

Την απάντηση δίνει η Ferrari, που ετοίμασε ένα ενδιαφέρον video που ξεδιπλώνει όλες τις αρετές της διαδόχου της 488 GTB: της εντυπωσιακής και βραβευμένης F8 Tributo.

Ξεκινώντας από το κινητήριο σύνολό του, που είναι ο ισχυρός V8 που κατασκευάστηκε ποτέ στο Μαρανέλο. Ένας υπέρ-τροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας χωρητικότητας 3.9 λίτρων, που προσφέρει 720 άλογα και 770 Nm ροπής ενώ εξασφαλίζει επιτάχυνση 0-100 km/h της τάξης των 2.9 δευτερολέπτων!

Ένας κινητήρας που ψηφίστηκε ως ο καλύτερος των τελευταίων 20 ετών και που στην F8 Tributo μπορεί κανείς να τον δει να δουλεύει πυρετωδώς. καθώς το κάλυμμα του είναι διάφανο, εμπνευσμένο από την εμβληματική F40.

Advertisement
Advertisement

Το εν λόγω μοντέλο είναι 40 κιλά ελαφρύτερο της 488 GTB, με την οικονομία βάρους να προέρχεται από το μειωμένο βάρος του κινητήρα, το κατασκευασμένο από τη Lexan τζάμι του καλύμματος του κινητήρα και τη φτιαγμένη από ανθρακονήματα πίσω αεροτομή.

Το video εστιάζει επίσης στην ακόμα πιο σπορ αίσθηση που χαρίζει η F8 Tributo στον οδηγό, χάρη στο νέο, μειωμένης διαμέτρου τιμόνι αλλά και την ηλεκτρονική φαρέτρα που περιλαμβάνει τα συστήματα F1-Trac, E-Diff και SCM-E, καθώς ΚΑΙ ΤΟ FDE+ που προσαρμόζει την πίεση των δαγκανών των φρένων στον τρόπο οδήγησης

Επίσης τη δυνατότητα «παιχνιδιών» στην πίστα επιλέγοντας CT-OFF ώστε να είναι πιο εφικτή η διαχείριση της υπέρ-στροφής αλλά και η ρύθμιση Race που χαρίζει μεγαλύτερη ταχύτητα στην έξοδο της στροφής (κατά 6%).

Advertisement

Περισσότερα, πατώντας play στο video που ακολουθεί…

Advertisement