Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Honda: Τι αλλάζει στο ανανεωμένο ΗR-V

Ελλάδα 2:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Honda: Τι αλλάζει στο ανανεωμένο ΗR-V

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Honda: Τι αλλάζει στο ανανεωμένο ΗR-V

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το HR-V ανανεώνεται, με τη Honda να προχωρά σε πινελιές ουσίας στο εξωτερικό αλλά και τον αναβαθμισμένο εσωτερικό κόσμο, διευρύνοντας παράλληλα τη γκάμα επιλογών κινητήρων. Ας δούμε αναλυτικά τι αλλάζει στο φρεσκαρισμένο SUV της Ιαπωνικής εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Εξωτερική Εμφάνιση
Όπως χαρακτηριστικά λένε οι άνθρωποι της Honda, το νέο HR-V περιλαμβάνει πιο ουσιαστική ερμηνεία του γραφικού «Solid Wing Face» της μάρκας, με νέο, γυαλιστερό σκούρο χρωμιωμένο πάνελ που αντικαθιστά το συνδυασμό μαύρου και χρωμίου πάνω από τη μάσκα. Ο εμπρός προφυλακτήρας φέρει πιο βαθιά τμήματα των αεραγωγών που φιλοξενούν τα στρογγυλά φώτα ομίχλης, ενώ οι προβολείς έχουν τώρα φακούς τύπου projector με ανασχεδιασμένα φώτα ημέρας LED, στάνταρ. Στο πίσω μέρος, ένα νέο σκούρο, χρωμιωμένο διακοσμητικό στοιχείο σε όλη την πίσω πόρτα, εναρμονίζεται με την εμπρός αισθητική. Παράλληλα, τα ανασχεδιασμένα πίσω φώτα φέρουν πιο σκούρα περιβλήματα φακών. Επιπλέον των παραπάνω και ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού, η Honda προσφέρει ζάντες 17 ιντσών με νέο design, χρώμιο για την απόληξη της εξάτμισης, αλλά και full LED εμπρός και πίσω φώτα. Η γκάμα των διαθέσιμων χρωμάτων περιλαμβάνει 8 διαφορετικές αποχρώσεις.

Εσωτερικός κόσμος
Εδώ δεν έχουμε ακόμα επίσημες εικόνες, οι Ιάπωνες τονίζουν πως έχουν επανασχεδιάσει τα εμπρόσθια καθίσματα για περισσότερη άνεση στο ταξίδι, υπάρχουν νέα υλικά υψηλότερης ποιότητας και επενδύσεις, αλλά και περισσότερο ηχομονωτικό υλικό για πιο «αθόρυβη» καμπίνα. Συγκεκριμένα, έχει βελτιώσει τα χαρακτηριστικά NVH (Θορύβων, Κραδασμών & Τριγμών) του HR-V με την προσθήκη μονωτικού υλικού σε όλο το όχημα, όπως γύρω από το εμπρός τροπέτο και τους θόλους των τροχών, τη δομή του καπό και τα πάνελ των εμπρός και πίσω θυρών. Ανάλογα με την έκδοση του μοντέλου, το 2019 HR-V εφοδιάζεται για πρώτη φορά με Active Noise Cancellation (ANC). Αυτό είναι σχεδιασμένο για να μειώνει τους θορύβους χαμηλών συχνοτήτων. Χρησιμοποιεί δύο μικρόφωνα στην καμπίνα που παρακολουθούν τέτοιους θορύβους, και στη συνέχεια δημιουργούν συγχρονισμένα ηχητικά σήματα αντίθετης φάσης για την καταστολή των θορύβων μέσω των ηχείων.

Honda-HR-V_EU-Version-b640

Advertisement
Advertisement

Περισσότερες επιλογές κινητήρων
Η μεγάλη αλλαγή στην… καρδιά του HR-V αφορά την ενσωμάτωση και του πολύ αποδοτικού, ατμοσφαιρικού 1.5L i-VTEC βενζινοκινητήρα. Αυτός προσφέρει υψηλή απόδοση, της τάξης130 PS (96 kW) και μέγιστη ροπή 155 Nm στις 4.600 rpm. Η επιτάχυνση 0-100 km/h επιτυγχάνεταιι σε 10,2 δευτερόλεπτα όταν το ιαπωνικό SUV εφοδιάζεται μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων (6MT), και σε 10,9 δευτερόλεπτα με το προαιρετικό CVT. Ο εν λόγω βενζινοκινητήρας προσφέρει ένα εντυπωσιακό μίγμα ισχύος και απόδοσης, με μέση κατανάλωση 53,2 mpg και επίσημες εκπομπές CO2 121 g/km για το μοντέλο CVT. Ο κινητήρας i-VTEC υιοθετεί βελτιωμένη διαδικασία «plateau honing», που μειώνει τις τριβές ανάμεσα στα έμβολα και στους κυλίνδρους δημιουργώντας μία πολύ ομαλή επιφάνεια. Οι οδηγοί της καδένας χρονισμού φέρουν επίσης επίστρωση μείωσης των τριβών, που περιορίζει τη φθορά μακροπρόθεσμα και αυξάνει την απόδοση του κινητήρα.

Honda-HR-V_EU-Version-c640tall

Από την Άνοιξη του 2019 το ανανεωμένο Honda HR-V θα προσφέρεται και με έναν σπορ υπέρ-τροφοδοτούμενο VTEC βενζινοκινητήρα, καθώς και με έναν 1.6L i-DTEC diesel.