Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

H «ειδική» McLaren 625C

Ελλάδα 11:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H «ειδική» McLaren 625C

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

H «ειδική» McLaren 625C

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Συνεχίζοντας το πλάνο… παγκοσμιοποίησής της, η McLaren Automotive δημιούργησε το πρώτο μοντέλο αποκλειστικά για την ασιατική αγορά.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Το όνομά της είναι 625C και όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες, στο εξωτερικό της δεν διαφέρει από το τελευταίο τέκνο της βρετανικής μάρκας: την 650S. Όμως σύμφωνα με τη McLaren οι διαφορές δεν είναι λίγες.

Οι Βρετανοί την πλασάρουν ως το «αρτιότερο» μοντέλο που έχουν δημιουργήσει έως τώρα, μιας και περισσότερο από κάθε πρόγονό της, είναι σχεδιασμένη για να καλύπτει και καθημερινές ανάγκες. Με νέες ρυθμίσεις στο hardware της ανάρτησης και αλλαγές στο σύστημα ProActive Chassis Control, η 625C είναι ένα ακόμα πιο πολυτισμένο supercar. Με νέους αποσβεστήρες και αναβαθμισμένη μηχανική ισορροπία με πιο «μαλακό» πίσω μέρος.

Advertisement
Advertisement

Όπως μπορείτε να μαντέψετε, το όνομα της αντικατοπτρίζει και την ισχύ που προκύπτει από τον γνωστό Twin-Turbo V8 κινητήρα χωρητικότητας 3.8 lt. Έχει δεχθεί υποβάθμιση 25 PS σε σχέση με την πανομοιότυπη 650S, διατηρώντας όμως τις ίδιες εκπομπές ρύπων (275 g/km) και την ίδια τελική ταχύτητα: στα 333 km/h για την κουπέ και στα 329 km/h για τη Spider εκδοχή. Η ροπή ορίζεται στα 62.2 kgm, τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 3.1 secs και τα 0-200 σε 8.8!

Το «C» αντιπροσωπεύει τη λέξη «Club», ένα ακόμα στοιχείο που μαρτυρά την πρόθεση της McLaren για ένα μοντέλο λιγότερο… extreme που θα πουλήσει περισσότερο στην ασιατική αγορά. Η διάθεση της θα ξεκινήσει από το Χόνγκ Κόνγκ και στη συνέχεια θα ανακοινωθούν και οι υπόλοιπες επιλεγμένες αγορές για τις οποίες προορίζεται η 625C.