Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Bugatti κατασκεύασε τη… ψηφιακή Vision GT

Ελλάδα 11:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Bugatti κατασκεύασε τη… ψηφιακή Vision GT

ΝΕΑ

H Bugatti κατασκεύασε τη… ψηφιακή Vision GT

ΝΕΑ

Μπορεί η Vision GT να δημιουργήθηκε για να οργιάζει στον κόσμο των video games και συγκεκριμένα του Gran Turismo 6, ωστόσο στη Bugatti αποφάσισαν να κατασκευάσουν και μία σε πραγματικές διαστάσεις, σκορπίζοντας ονειρώξεις στους ανά τον κόσμο φίλους της αυτοκίνησης.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Με σάρκα και οστά, ή αν προτιμάτε λαμαρίνα, ανθρακονήματα και ελαστικά, το δημιούργημα του Frank Heyl, επικεφαλής σχεδιασμού της γαλλικής εταιρείας, πραγματικά σε αφήνει με ανοιχτό το στόμα.

Είναι πολλά τα πρωτότυπα και τα supercars που κάνουν ντεμπούτο στην 66η Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης αλλά ίσως αυτό να είναι το πλέον δραματικό. Και γιατί όχι, να αποτελέσει πρόγευση για όσα μας ετοιμάζει η Bugatti για το μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Bugatti-Vision-GT-realsize-f640tall

«Η Bugatti Vision Gran Turismo αποτελεί την πρώτη στάση σε ένα νέο ταξίδι το οποίο ξεκίνησε η μάρκα μας, που διαδέχεται το επιτυχημένο κεφάλαιο της Veyron. Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, θα παρουσιάσουμε το νέο μας super sports car και αυτό το project επιδεικνύει τη νέα σχεδιαστική μας γλώσσα, την οποία εξελίξαμε για να γιορτάσουμε αυτό το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Bugatti», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Wolfgang Dürheimer, πρόεδρος της Bugatti Automobiles.

Bugatti-Vision-GT-realsize-i640

Advertisement

Φυσικά αναφέρεται στην Chiron, τη διάδοχο της Veyron, που παρότι εκτιμάται πως θα είναι εμφανώς λιγότερο… δραματική από το απόλυτο video game car, θα είναι και πάλι ένα από τα κορυφαία δημιουργήματα της αυτοκίνησης του σήμερα.

Bugatti-Vision-GT-realsize-g640tall

Advertisement

Επιστρέφοντας όμως στη Vision GT, οι σχεδιαστές της Bugatti είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν, με γνώμονα την απόλυτη απόδοση. Χωρίς συμβιβασμούς. Και όταν δίνεις απόλυτη ελευθερία σε σχεδιαστές, συνήθως τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά.

Bugatti-Vision-GT-realsize-a640

Πρέπει να σημειωθεί πως το εν λόγω μοντέλο όχι μόνο διαθέτει βασικά στοιχεία του γνώριμου DNA της γαλλικής μάρκας αλλά είναι και εμπνευσμένο από μοντέλα ορόσημα του παρελθόντος! Κυρίως από τη θρυλική Bugatti Type 57 Atlantic του 1936, που είχε πανηγυρίσει δύο νίκες στον επικό (ειδικά τότε) αγώνα του Μαν και έφερε το χαρακτηριστικό κάθετο πτερύγιο που βλέπουμε στη Vision GT. Από εκεί είναι εμπνευσμένο και το δυο αποχρώσεων χρώματα.

Advertisement

Bugatti-Vision-GT-realsize-h640tall

Από εκεί και πέρα, το λογότυπο της μάρκας βρίσκεται στην καρδιά του χαρακτηριστικού πετάλου στο εμπρός μέρος που ενσωματώνει το Νο16 που αφορά στον W16 κινητήρα που βρίσκεται κρυμμένος στα σωθικά του μπλε τέρατος και σύμφωνα με τους μηχανικούς της Bugatti, σε ένα τέτοιο δημιούργημα θα μπορούσε να εξασφαλίζει τελική ταχύτητα άνω των 400ων km/h. Ωστόσο, δεν έχουν δοθεί επίσημα νούμερα σχετικά με ισχύ και επιδόσεις.

Bugatti-Vision-GT-realsize-e640

Μένουμε απλά να θαυμάζουμε το «τέρας» με την επιβλητική πίσω αεροτομή και τις τέσσερις απολήξεις εξατμίσεων στο κέντρο του πίσω μέρους. Φυσικά από κάτω έχουν ένα τεράστιο διαχύτη που ολοκληρώνει το σχεδιαστικό έπος της Bugatti.

Bugatti-Vision-GT-realsize-k640tall

Το εσωτερικό, είναι από τη μία πλευρά Σπαρτιάτικο αφού απουσιάζουν κάθε λογής φιοριτούρες, είναι όμως και επιθετικό. Η Vision GT είναι ένα όπλο εδάφους, το τιμόνι είναι αγωνιστικού τύπου σε σχήμα «πεταλούδα», περιλαμβάνει διάφορων χρωματισμών κουμπιά και ψηφιακές ενδείξεις ενώ το υπόλοιπο περιβάλλον θυμίζει μαχητικό.

Bugatti-Vision-GT-realsize-l640

Τώρα λοιπόν που το είδατε και σε πραγματικό μέγεθος, πιάστε τις κονσόλες και πατήστε γκάζι. Γιατί όπως αναφέρει ο Heyl, οι άνθρωποι της Bugatti ήθελαν να δώσουν σε όλους την ευκαιρία να βρεθούν πίσω από το τιμόνι ενός δικού τους, ελιτίστικου μοντέλου.

Bugatti-Vision-GT-virtul-act-h640