Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποστολή στο Παρίσι: Είδαμε το νέο DS 3

Ελλάδα 13:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποστολή στο Παρίσι: Είδαμε το νέο DS 3

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποστολή στο Παρίσι: Είδαμε το νέο DS 3

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η γαλλική DS Automobiles. μέλος του ομίλου PSA, παρουσίασε στο μουσείο του Λούβρου, στο Παρίσι, το νέο DS 3, που πλέον φέρει κι αυτό όπως και η υπόλοιπη γκάμα τα νέα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Το νέο DS 3, θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του για το κοινό στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, στις αρχές Μαρτίου, όμως παρουσιάστηκε στους δημοσιογράφους σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση στο Παρίσι, “φορώντας” τη νέα μάσκα DS Wings, που εφεξής θα χαρακτηρίζει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της DS.

ds 3 front 640

Advertisement
Advertisement

Το νέο DS 3 εξοπλίζεται με τους νέους Euro 6 κινητήρες βενζίνης “PureTech” και πετρελαίου “BlueHDi”. Πιο συγκεκριμένα, η γκάμα των κινητήρων βενζίνης PureTech θα έχει στη βασική της έκδοση τον 3κύλινδρο Euro 6 των 1.200 κ.εκ. με 82 ίππους και μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο ETG, που θα πλαισιωθεί από δύο turbo εκδόσεις 1.2 με 110 και 130 ίππους αντίστοιχα. Η έκδοση με τους 110 ίππους μπορεί να συνδυαστεί και με αυτόματο κιβώτιο EAT6. Από την άλλη, διαθέσιμοι θα είναι και νέοι Euro 6 κινητήρες πετρελαίου BlueHDi, απόδοσης 75, 100 και 120 ίππων.

Η πιο σπορ έκδοση του DS 3 με την ονομασία “Performance”, έχει κάτω από το καπό της τον γνωστό turbo 1.600άρη βενζίνης του ομίλου PSA, με την εντυπωσιακή ισχύ των 208 PS. Το DS3 Performance ξεχωρίζει από το φαρδύτερο μετατρόχιο (κατά 26 mm εμπρός και 14 mm πίσω), καθώς και τη μικρότερη κατά 15 mm απόσταση από το έδαφος. Το εσωτερικό του αυτοκινήτου εντυπωσιάζει με την πολυτέλεια των δερμάτινων επενδύσεων, τα αναβαθμισμένα φρένα, το κιβώτιο 6 σχέσεων αλλά και το μπλοκέ διαφορικό, που υπόσχονται επιδόσεις και οδηγική απόλαυση.

new ds 3 performance

Advertisement

Κύριο χαρακτηριστικό του νέου DS 3 είναι η επανασχεδιασμένη μάσκα, η οποία τονίζεται από ένα χρωμιωμένο περίγραμμα, το νέο εμπρός προφυλακτήρα, τους προβολείς LED, προβολείς ομίχλης LED, καθώς και το μεγαλύτερο λογότυπο. Επίσης, οι σχεδιαστές της DS Automobiles έχουν δώσει ιδιαίτερα μεγάλη έμφαση στις δυνατότητες εξατομίκευσης, με αποτέλεσμα να είναι διαθέσιμες συνολικά 78 αποχρώσεις για το αμάξωμα.

new ds 3 inside 640

Advertisement

Το εσωτερικό έχει αναβαθμιστεί με το σύστημα infotainment, που πλέον διαθέτει και δυνατότητες σύνδεσης με smartphones (υποστήριξη MirrorLink, Apple Car Play, Google Play κ.α.), ενώ η νέα touch-screen οθόνη κεντρίζει το ενδιαφέρον των επιβατών. Ακόμη, ο εξοπλισμός του ανανεωμένου DS 3 μπορεί να περιλαμβάνει και κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες παρκαρίσματος (εμπρός και πίσω), active city brake (για αποφυγή σύγκρουσης), σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης στην ανηφόρα κ.α.

Η εμπορική διάθεση του νέου DS 3 στη χώρα μας υπολογίζεται στα τέλη Μαρτίου και διαθέσιμη θα είναι και η ανοικτή έκδοση του μοντέλου, ενώ ακόμα είναι άγνωστες οι τιμές των νέων μοντέλων.

Δείτε εδώ την αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο NewsAuto.gr o Eric Apode, ο Αντιπρόεδρος του τμήματος ανάπτυξης της DS.

Advertisement