Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Φρέσκια εμφάνιση και πιο πλήρης εξοπλισμός για την Octavia

Ελλάδα 7:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φρέσκια εμφάνιση και πιο πλήρης εξοπλισμός για την Octavia

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Φρέσκια εμφάνιση και πιο πλήρης εξοπλισμός για την Octavia

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στα 20 χρόνια κυκλοφορίας της σύγχρονης Octavia, μετρά 5 εκατ. πωλήσεις. Στην τρίτη του γενιά, το best seller της Skoda «ανέβηκε» κατηγορία, τόσο από πλευράς διαστάσεων όσο και ποιότητας. Πλέον η Octavia δέχεται την καθιερωμένη… φροντίδα στο μέσο του κύκλου ζωής της. Όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, το φρεσκάρισμα δεν περιορίζεται στην εξωτερική εμφάνιση αλλά επεκτείνεται στους τομείς του εξοπλισμού και των μηχανικών μερών. Οι πωλήσεις θα αρχίσουν πριν φύγει το 2016 και οι παραδόσεις θα ακολουθήσουν στις αρχές του νέου έτους.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Η σημαντικότερη διαφορά στο εμπρός μέρος είναι η επιλογή διπλών φωτιστικών σωμάτων (προαιρετικά full LED), λύση που είχαμε δει παλαιότερα και σε άλλα αυτοκίνητα, όπως στην E-Class. Πιο δύσκολα εντοπίζονται οι επεμβάσεις στην ουρά του αμαξώματος, καθώς αφορούν τα κρύσταλλα στα φώτα. Στην καμπίνα των επιβατών κάνουν την εμφάνισή τους νέα συστήματα πολυμέσων. Η κορυφαία εκδοχή έχει οθόνη 9,2 ιντσών και περιλαμβάνει hotspot για γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο.

skoda-octavia-2017-fl-3

Advertisement
Advertisement

Αναβαθμισμένος είναι και ο εξοπλισμός ασφαλείας, προκειμένου το αυτοκίνητο της Skoda να διατηρήσει την επαφή με τα ανταγωνιστικά του μοντέλα. Το trailer assistant αναλαμβάνει τις μανούβρες κατά την όπισθεν όταν η Octavia έχει ρυμουλκό. Τα συστήματα Predictive pedestrian protection, Blind Spot Detection και Rear Traffic Alert ανιχνεύουν πεζούς αλλά και οχήματα που κινούνται στα τυφλά σημεία των εξωτερικών καθρεπτών.

Η πλούσια γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει πέντε TSI και τέσσερα TDI σύνολα, με χωρητικότητα από 1.0 έως 2.0 lt. και ισχύ από 84 έως 184 ίππους. Ο 1.8 TSI και ο 2λιτρος TDI εξοπλίζονται με σύστημα τετρακίνησης. Πέρα από το μηχανικό κιβώτιο, σχεδόν όλοι οι κινητήρες μπορούν να συνδυαστούν με αυτόματο DSG, 6 ή 7 σχέσεων. Στον προαιρετικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται το Dynamic Chassis Control με τρία προγράμματα λειτουργίας (Comfort, Normal, Sport) που διαμορφώνουν ανάλογα το σύστημα διεύθυνσης και την ανάρτηση.

skoda-octavia-2017-fl-2