Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Έτοιμο το μικρό SUV της Honda

Ελλάδα 20:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτοιμο το μικρό SUV της Honda

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Έτοιμο το μικρό SUV της Honda

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το Vezel, το αστικό SUV της ιαπωνικής μάρκας, το οποίο κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση του Τόκιο, όπως σας είχαμε ενημερώσει από τις 23 Οκτωβρίου. Θα αρχίσει να πωλείται το Δεκέμβριο στην Ιαπωνία, ενώ στην Ευρώπη θα έρθει το 2015. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στην ήπειρό μας θα ονομάζεται CR-U. Το όνομά του παραπέμπει στον αστικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου (urban).

Advertisement
Advertisement

Η σχεδίασή του παραπέμπει σαφώς στο Urban SUV Concept, το οποίο είχε παρουσιαστεί τον Ιανουάριο του 2013 στο Ντιτρόιτ. Η κλίση της οροφής αλλά και οι κρυμμένες στην τρίτη κολώνα χειρολαβές των πίσω θυρών χαρίζουν στο αμάξωμα σιλουέτα coupe μοντέλου. Στην Ιαπωνία θα κυκλοφορήσει και σε υβριδική έκδοση, με κινητήρα 1.5 και ηλεκτρικό μοτέρ (προφανώς είναι το ίδιο «πακέτο» με αυτό στο νέο Jazz). Θα υπάρξει και συμβατική έκδοση, μόνο με τον 1.5 βενζίνης.

Το ευρωπαϊκών προδιαγραφών μοντέλο θα εφοδιάζεται προφανώς με τους νέους turbo βενζινοκινητήρες. Τον τρικύλινδρο 1.0 με ισχύ άνω των 100 PS και τον 4κύλινδρο 1.5. Θα δούμε βέβαια και diesel έκδοση, με τον 1.6 120 PS, ο οποίος μέχρι το 2015 θα έχει εξελιχθεί ώστε να πληροί τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6. Πιθανόν είναι να δούμε και τετρακίνητη έκδοση, αν και το ενδιαφέρον στην κατηγορία των μικρών SUV είναι μικρό.