Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επιβεβαίωση NewsAuto: Πρεμιέρα για το Clio RS16

Ελλάδα 16:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επιβεβαίωση NewsAuto: Πρεμιέρα για το Clio RS16

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επιβεβαίωση NewsAuto: Πρεμιέρα για το Clio RS16

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Οι πληροφορίες που είχαμε δημοσιεύσει στις 22 Μαΐου, ότι η Renault Sport ετοίμασε μία ακραία έκδοση του Clio και ότι αυτή θα ονομάζεται RS16, επιβεβαιώθηκαν. Η γαλλική εταιρεία εκμεταλλεύτηκε τη δημοσιότητα στο Grand Prix του Μονακό για να παρουσιάσει στο πριγκιπάτο το νέο της πρωτότυπο μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Το Clio RS16 δανείζεται το όνομά του από το μονοθέσιο της Renault στη Formula 1 και τον κινητήρα του από το Megane RS 275 Trophy-R. Πρόκειται για το 2λιτρο turbo που αποδίδει 275 ίππους και 36,7 kgm ροπής. Οι μηχανολόγοι της Renault Sport έκριναν ότι το πλαίσιο του Clio RS μπορεί να αντέξει έως 300 PS, παρόλα αυτά το εγχείρημα ήταν απαιτητικό. «Η ιδέα ήταν συναρπαστική, έπρεπε όμως να βεβαιωθούμε ότι όλα θα λειτουργήσουν σωστά», σχολίασε ο Patrice Ratti, διευθυντής της Renault Sport Cars.

Advertisement
Advertisement

Πέρα από τον κινητήρα, τοποθετήθηκε νέο 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, σύστημα ψύξης, πίσω μεγάλη αεροτομή, αναρτήσεις και εξάτμιση (η τελευταία από την εταιρεία Akrapovic). Το αμάξωμα είναι φαρδύτερο κατά 60 mm, ενώ οι τροχοί των 19 ιντσών πατούν σε ελαστικά διαστάσεων 235/35.

Μετά το Μονακό, θα ταξιδέψει στην Αγγλία για το Φεστιβάλ Ταχύτητας του Γκούντγουντ (23-26 Ιουνίου). Αν και προς το παρόν παραμένει πρωτότυπο, το Clio RS16 δεν αποκλείεται να βγει στην παραγωγή, σε περιορισμένο αριθμό μονάδων.