Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: Το νέο Lexus NX

Ελλάδα 21:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επίσημο: Το νέο Lexus NX

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: Το νέο Lexus NX

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μία μέρα μετά τη διαρροή των πρώτων φωτογραφιών του μεσαίου crossover της Lexus, ακολούθησαν οι επίσημες ανακοινώσεις από τη θυγατρική της Toyota. To ΝΧ εκπροσωπεί τη Lexus στην κατηγορία πολυτελών οχημάτων με δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου, όπου κυριαρχούν μοντέλα όπως η BMW X3 και το Audi Q5.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Η Lexus επέλεξε την έκθεση του Πεκίνου (20-29 Απριλίου) για να δείξει στο κοινό το νέο της μοντέλο, το οποίο θα τοποθετηθεί κάτω από το μεγάλο RX. Οι φωτογραφίες αποδεικνύουν ότι το αυτοκίνητο παραγωγής διατήρησε αρκετές σχεδιαστικές λεπτομέρειες από το πρωτότυπο LF-NX. Οι διαστάσεις του μοντέλου παραγωγής είναι κοντά σε αυτές του πρώτοτυπου (μήκος 4,63 m και μεταξόνιο 2,7 m).

Αρχικά το Lexus NX θα είναι διαθέσιμο με τρεις επιλογές κινητήρων, όλες με σύνολα βενζίνης: στη βάση τοποθετείται η ατμοσφαιρική ΝΧ 200, ενώ ακολουθούν η turbo ΝΧ 200t και η υβριδική NX 300h. Λεπτομέρειες για τις αποδόσεις των κινητήρων ή την κατανάλωση δεν έχουν γίνει γνωστές, εκτιμάται όμως ότι η έκδοση 200t θα προσφέρει ισχύ κοντά στα 220 PS.

Advertisement
Advertisement

Το ευχάριστο είναι ότι όλες οι εκδόσεις κινητήρων θα συνδυάζονται με σύστημα 4×4 αλλά και με κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς. Το υβριδικό NX 300h λογικά θα δανείζεται το ανάλογο σύστημα του IS 300h, με βενζινοκινητήρα 2.5 και ηλεκτρικό μοτέρ. Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης αποδίδει 181 PS και ο ηλεκτροκινητήρας άλλα 143 PS, με τη συνδυαστική ισχύ να ανέρχεται στα 223 PS.

Η μεγάλη μάσκα – σήμα κατατεθέν όλων των νέων Lexus – κυριαρχεί στο ρύγχος του αμαξώματος. Τα φωτιστικά σώματα είναι σε τρία επίπεδα, με τα κυρίως φώτα ψηλά, από κάτω τους τα LED ημέρας και στον προφυλακτήρα οι προβολείς ομίχλης. Πέρα από τα συνηθισμένα είναι και τα πίσω φώτα. Το αμάξωμα φέρει έντονες ακμές και οι φουσκωμένοι θόλοι φιλοξενούν τροχούς 17 ή 18 ινστών.

Η Lexus επιχειρεί να κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός με την εικόνα της καμπίνας των επιβατών, που συνδυάζει την premium αίσθηση με το νεανικό στιλ. Η διχρωμία των δερμάτινων επενδύσεων σπάει τη μονοτονία, ενώ στη μεγάλη κεντρική κονσόλα και το τιμόνι εμφανίζονται χρωμιωμένες επιφάνειες. Ο εξοπλισμός ασφαλείας και άνεσης περιλαμβάνει ό,τι πιο σύγχρονο έχει στη διάθεσή της η μάρκα, όπως Head-Up Display και αισθητήτες καταγραφής δυνάμεων G, αλλά και ασύρματη βάση για τη φόρτιση φορητών συσκευών!