Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: Το νέο Citroen C5 X (+video)

Ελλάδα 19:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Το νέο Citroen C5 X (+video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: Το νέο Citroen C5 X (+video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Citroen αποκάλυψε το ολοκαίνουριο C5 X, που «παντρεύει» στοιχεία από SUV, sedan και station μοντέλα, ενώ διακρίνεται για την ευρυχωρία και τις κορυφαίες του τεχνολογίες.

Advertisement
Advertisement

Η Citroen παρουσίασε τη νέα ναυαρχίδα της, το Citroen C5 X, το οποίο ενσωματώνει state of the art τεχνολογίες, κομψό design, υψηλά επίπεδα άνεσης στον δρόμο και κορυφαίους χώρους. Παράλληλα, όπως αναφέρει η εταιρεία το νέο της δημιούργημα έχει «παντρέψει» στοιχεία από σεντάν, SUV, αλλά και station wagon.

Το νέο C5 X έχει μήκος 4.805 mm, ύψος 1.485 mm και πλάτος 1.865 mm, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2.785 mm, συνθέτοντας ένα ιδιαίτερα ευρύχωρο εσωτερικό. Αδιάψευστο μάρτυρα συνιστά το πορτπαγκάζ 545 lt, όπως και ο χώρος για τα γόνατα των πίσω επιβατών που φτάνουν τα 238 mm, μια εκ των κορυφαίων τιμών στην κατηγορία.

Advertisement
Advertisement

Σχεδιαστικά, στο εμπρός το ενδιαφέρον κεντρίζει το μεγάλο καπό με τις γιγαντιαίες αυλακώσεις και τα φωτιστικά σε σχήμα «V» που παραπέμπουν σε εκείνα C4.  Το πίσω μέρος είναι τονισμένο, στο κάτω μέρος παρμπρίζ δεσπόζει μια αεροτομή, ενώ η οροφή έχει έντονη κλίση προς τα πίσω.

Στο εσωτερικό υιοθετείται η σύγχρονη σχεδιαστική φιλοσοφία της Citroen με μια μεγάλη «ελεύθερη» οθόνη αφής 12” (χωρίς πλαίσιο) στο κέντρο του ταμπλό που υποστηρίζει το σύστημα πολυμέσων MyCitroen Drive Plus. Το τελευταίο είναι γρήγορο, παραμετροποιήσιμο, εργονομικό και διαισθητικό, με αποτέλεσμα να προσφέρει υψηλά επίπεδα αλληεπίδρασης μεταξύ οδηγού και οχήματος.

Advertisement

Πίσω από το τιμόνι συναντάται ένας πλήρως ψηφιακός πίνακα οργάνων, ενώ λίγο πιο πάνω, στο παρμπρίζ, απεικονίζονται οι πληροφορίες ενός καινοτόμου Head Up Display, επιτρέποντας στον άνθρωπο που κάθεται πίσω από το τιμόνι να μην παίρνει τα μάτια του από τον δρόμο.

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί τόσο στην παροχή διευκόλυνσης του οδηγού όσο και στην ασφάλεια των επιβατών μέσω των τεχνολογιών Highway Driver Assist (ημιαυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 2), Blind Spond Detection, Rear CrossTraffic Alert και Top 360 Vision Surround View Camera.

Advertisement

Περί κινητήρων στην κορυφή της γκάμας φιγουράρει μια προσθιοκίνητη plug-in υβριδική έκδοση η οποία παράγει συνδυαστικά 225 PS και επιτρέπει στο μοντέλο να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για έως και 50 km, σε ταχύτητες έως 135 km/h.  Βάση του κινητήριου συνόλου είναι ένας 4κύλινδρος 1.600αρης τούρμπο βενζινοκινητήρας, με την μπαταρία να έχει ενεργειακή χωρητικότητα 13,2 kWh. Ουσιαστικά πρόκειται για το ίδιο σύστημα πρόωσης που χρησιμοποιεί το 3008 PHEV.

Όπως, επίσης, ανακοινώθηκε στη live παρουσίασή του, το C5 X θα προσφέρεται και σε δύο βενζινοκίνητες εκδόσεις, τις PureTech 130 και PureTech 180.

Advertisement

Κεντρικός πυλώνας δημιουργίας του νέου C5 X είναι τα «ακούραστα» μεγάλα ταξίδια, κάτι για το οποίο φροντίζει το εξελιγμένο σύστημα ανάρτησης Citroën Advanced Comfort με τα ενεργητικά χαρακτηριστικά που είχαμε δει και στο Citroen C5 Aircross.

Το μοντέλο θα διατεθεί στην Ευρώπη στο τέλος του έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Peugeot 208: Πρώτο σε πωλήσεις στην Ευρώπη
Ευρώπη: Ρεκόρ στις πωλήσεις των SUV
Άνοδο 344% σημείωσαν οι πωλήσεις ηλεκτρικών ΙΧ στην Ελλάδα!