Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημα η BMW 2 Gran Tourer

Ελλάδα 17:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημα η BMW 2 Gran Tourer

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημα η BMW 2 Gran Tourer

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η γερμανική εταιρεία έδωσε στην δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία για το επταθέσιο MPV της, που θα κάνει επίσημη πρεμιέρα στην Γενεύη.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Όπως ήταν αναμενόμενο, μερικές μέρες πριν σηκώσει αυλαία το σαλόνι της Γενεύης, η BMW αποκαλύπτει και επίσημα την μεγαλύτερη και μακρύτερη εκδοχή της BMW 2 Active Tourer. Η οποία χάρη στην προσθήκη μίας επιπλέον σειράς καθισμάτων μετονομάζεται σε Gran Tourer προσφέροντας συνολικά χώρους για έως 7 επιβάτες.

Advertisement
Advertisement

Σε σχέση με την μικρότερη Active Tourer, η Grand είναι κατά 214 mm μακρύτερη και κατά 53 mm ψηλότερη προσφέροντας αυξημένους χώρους και πρακτικότητα (μεγαλύτερο κατά 110 mm είναι και το μεταξόνιο). Η πρακτικότητα κορυφώνεται αναδιπλωθούν οι δύο πίσω κρυφές θέσεις που μπορούν να βολευτούν δύο παιδιά ή δύο μικρόσωμοι ενήλικες», όπως ισχυρίζεται η BMW. Το μεσαίο κάθισμα είναι συρόμενο αυξομειώνοντας  τον χώρο αποσκευών (645 έως 805 lt), ανάλογα με την θέση του και την διάταξη (με πεσμένες τις δύο πίσω σειρές η πρακτικότητα εκτοξεύεται έως 1905 lt).

Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη δεν αλλάζει κάτι και η βενζινοκίνητη γκάμα ξεκινά από τις εκδόσεις 218i (με 136 PS, με τον τρικύλινδρο 1.500άρη) και 220i (με τετρακύλινδρο ισχύος 192 PS) , ενώ η ντίζελ ξεκινά από τις εκδόσεις 216d (1.500 cc τρικύλινδρη με 116 PS) και την 218d (με δίλιτρο μοτέρ και 150 PS). Φυσικά, υπάρχουν και οι υπόλοιπες μεγαλύτερες εκδόσεις που συναντάμε στην Active Tourer συμπεριλαμβάνοντας αυτόματη ή τετρακίνητη μετάδοση. Αργότερα, αναμένεται και έκδοση 216i με 105 PS.

Advertisement