Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επετειακό TTS από την Audi

Ελλάδα 2:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επετειακό TTS από την Audi

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επετειακό TTS από την Audi

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η συμπλήρωση παραγωγής μισού εκατομμυρίου TT έδωσε στην Audi μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναθερμάνει το ενδιαφέρον του κοινού για το sport μοντέλο της. Στο Ίνγκολσταντ παρουσίασαν μία επετειακή έκδοση με την ονομασία TTS competition, τόσο σε coupe όσο και σε roadster παραλλαγή. Μόλις 500 αυτοκίνητα θα κατασκευαστούν, απονέμοντάς τους τον τίτλο των συλλεκτικών Audi.

Advertisement
Advertisement

Το TTS competition εξοπλίζεται με το 2λιτρο TFSI, απόδοσης 272 PS, και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο χρώματα, κίτρινο ή γκρι. Χαρακτηριστικό εξωτερικό γνώρισμα είναι η σταθερή πίσω αεροτομή, ενώ οι μεγάλες ζάντες αλουμινίου των 19 ιντσών με τις πέντε ακτίνες πατούν σε ελαστικά διαστάσεων 225/35. Η μαλακή οροφή του roadster θα είναι διαθέσιμη σε μαύρη ή γκρι απόχρωση.

Εντυπωσιακό το σαλόνι των επιβατών στο περιορισμένης παραγωγής TTS, με τις δερμάτινες επενδύσεις και τις κίτρινες ραφές που θυμίζουν μπαλάκι του μπέιζμπολ. Στο εσωτερικό των θυρών θα υπάρχουν αλουμινένιες ταμπέλες με τον ξεχωριστό αριθμό του κάθε αυτοκινήτου, από το 1 έως το 500. Και βέβαια η κίνηση περνά σε όλους τους τροχούς μέσω της μόνιμης τετρακίνησης quattro.

Ο 2.0 TFSI με ισχύ 272 PS και ροπή 350 Nm συνδυάζεται με το 6τάχυτο S tronic και βοηθά το coupe TTS να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 5,3 sec (5,5 με το μηχανικό κιβώτιο). Η μεικτή κατανάλωση είναι αντίστοιχα 7,7 και 7,9 lt/100 km. Η διαδικασία 0-100 ολοκληρώνεται στο roadster σε 5,5 sec (5,7 sec με το χειροκίνητο κιβώτιο). Η μέση κατανάλωση ανέρχεται αντίστοιχα σε 7,9 και 8,1 lt/100. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

Advertisement
Advertisement

Η παραγωγή θα αρχίσει τον προσεχή Οκτώβριο, με την Audi να ανακοινώνει ότι η επιπλέον χρέωση για την περιορισμένης παραγωγής έκδοση TTS competition ανέρχεται σε 1.900 ευρώ.[nggallery id=2902]