Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εντυπωσιάζει το Kia Optima GT με 245 άλογα

Ελλάδα 8:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εντυπωσιάζει το Kia Optima GT με 245 άλογα

ΝΕΑ

Εντυπωσιάζει το Kia Optima GT με 245 άλογα

ΝΕΑ

Η κορεατική εταιρεία παρουσιάζει στην Φρανκφούρτη το ευρωπαϊκών προδιαγραφών Kia Optima GT, που εξοπλίζεται με δίλιτρο turbo κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Στην έκθεση παρουσιάστηκε σαν concept, αλλά οι διαφορές θα είναι ελάχιστες σε σχέση με το μοντέλο παραγωγής που θα κυκλοφορήσει στις ευρωπαϊκές αγορές (κατά 99% και στην δική μας οι συμβατικές εκδόσεις Optima) από το επόμενο έτος. Εδώ να πούμε πως το Optima είναι η κορωνίδα της Kia και η έκδοση GT η κορυφαία στην γκάμα του μοντέλου βασισμένη στην αμερικανική εκδοχή SX. Αυτό, πάντως, δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο ίδιος turbo δίλιτρος τετρακύλινδρος με άμεσο ψεκασμό, ισχύς στα 245 PS και ροπή στα 36 kgm.

Kia Optima GT (1)

Advertisement
Advertisement

Για την περίσταση είναι προδιαγραφών Euro 6 και χρειάζεται 7,4 sec για να επιταχύνει από στάση το Optima GT έως τα 100 km/h. H τελική ταχύτητα φτάνει τα 240 km/h, η μέση τυποποιημένη κατανάλωση είναι στα 8,2 lt/100 km και η εκπομπή CO2 τα 191 g/km. Αισθητικά, το Optima GT ξεχωρίζει -από τις υπόλοιπες εκδόσεις του- από την σπορ εμφάνιση μέσα έξω που περιλαμβάνει από διπλές εξατμίσεις και σπορ καθίσματα. Παράλληλα, το σασί έχει πιο σφιχτή ανάρτηση με ανεξάρτητη ηλεκτρονικά ελεγχόμενη απόσβεση σε κάθε τροχό, καθώς και ενισχυμένα φρένα.

Kia Optima GT (3)