Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα υβριδικό Snowmobile/ATV

Ελλάδα 12:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα υβριδικό Snowmobile/ATV

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα υβριδικό Snowmobile/ATV

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην περίοδο του χειμώνα ένα snowmobile δεν είναι μόνο ένα παιχνίδι αναψυχής αλλά και τρόπος μεταφορά. Όταν όμως ο καιρός θα φτιάξει ένα ATV βολεύει καλύτερα. Άρα τι θα λέγατε εάν θα μπορούσατε να έχετε ένα snowmobile και ένα ATV σε ένα; ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

Το υβριδικό KTM Χ2 δημιουργήθηκε από τον Φινλανδό σχεδιαστή Anssi Mustonen (ψηφιακά φυσικά) και αυτό είναι το όραμά του για το τέλειο όχημα, ώστε να μπορεί να πηγαίνει παντού. Η «υβριδική» πτυχή αυτού του μοναδικού οχήματος δεν είναι μέσα στον κινητήρα, αλλά στο συνδυασμό της χρησιμότητας ενός snowmobile κατά τη διάρκεια του χειμώνα αλλά και της ικανότητας ενός ATV κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και της άνοιξης.

ktm-x2-hybrid-b640

To Χ2 KTM είναι σε θέση να μεταμορφώνεται κυριολεκτικά ανάλογα με το κλίμα. Ο ιδιοκτήτης του χρειάζεται απλά να επιλέξει τον τρόπο μεταφοράς που επιθυμεί. Παχιά, ογκώδη ελαστικά για off-road διαδρομές, για το καλοκαίροι. Οι μπροστινοί τροχοί μπορούν να αντικατασταθούν με πέδιλα σκι και οι πίσω με ερπύστρια για τον Χειμώνα. Ο κινητήρας, το πλαίσιο, το αμάξωμα και το κιβώτιο ταχυτήτων παραμένουν τα ίδια, αλλά ένα κάλυμμα του κινητήρα θα ήταν χρήσιμο στο χιόνι.

Advertisement
Advertisement

ktm-x2-hybrid-a640

Για εκείνους που ζουν σε αγροτικές περιοχές και ψυχρά κλίματα, συνδυάζει δύο από τα πιο βασικά οχήματα σε ένα. Βεβαία, ακόμη αποτελεί απλώς μια ιδέα, παρόλο που ο Anssi Mustonen το έχει σκεφτεί και το έχει σχεδιάσει εδώ και καιρό.