Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα εξωπραγματικών επιδόσεων ηλεκτρικό hypercar από τη Βουλγαρία

Ελλάδα 0:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα εξωπραγματικών επιδόσεων ηλεκτρικό hypercar από τη Βουλγαρία

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα εξωπραγματικών επιδόσεων ηλεκτρικό hypercar από τη Βουλγαρία

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Έχετε ακούσει για την Alieno; Αν όχι, δεν σας αδικούμε. Είναι μία εταιρεία από τη Βουλγαρία, που έχει μόλις τρία χρόνια ζωής και που υπόσχεται τη δημιουργία ενός αυτοκινήτου που θα αλλάξει τα δεδομένα! Δεν είναι η πρώτη, ούτε η τελευταία. Μένει να δούμε αν όντως θα καταφέρει να υλοποιήσει μέρος των φιλόδοξων σχεδίων της.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Αυτά περιλαμβάνουν τη δημιουργία ενός σχεδόν εξωπραγματικού hypercar, το οποίο θα φέρει το όνομα Arcanum. Η εμφάνισή του είναι προφανώς δραματική, το «πρόσωπό» του φέρει κάτι από Lamborghini αλλά το πίσω μέρος, με τη μεγάλη αεροτομή και τον σχεδόν τρομακτικό διαχύτη διαφοροποιείται από όσα μας έχουν συνηθίσει οι Ιταλοί.

Η Alieno (ιταλική λέξη που σημαίνει εξωγήινος) κάνει λόγο για χρήση ρομποτικής ανάρτησης και πολλαπλά συστήματα πέδησης που περιλαμβάνουν από αερόφρενο μέχρι ηλεκτρομαγνητικό σύστημα. Γιατί τόση προσπάθεια; Οι παρακάτω αριθμοί θα σας εξηγήσουν το γιατί.

Advertisement
Advertisement

Οι δημιουργοί αυτού του Hypercar κάνουν λόγο για τελική ταχύτητα της τάξης των 488 km/h στην κορυφαία έκδοση. Συνολικά οι Βούλγαροι υπόσχονται τέσσερις βερσιόν κινητήριων συνόλων. Η πρώτη θα προσφέρει 2610 άλογα και 4440 Nm ροπής, η δεύτερη 3482 άλογα και 5919 Nm ροπής, στην τρίτη οι σχετικοί αριθμοί διαμορφώνονται σε 4351 και 7400 ενώ στην κορυφαία έκδοση, η Alieno Arcanum θα προσφέρει… 5221 άλογα και 8799 Nm ροπής!
alieno-arcanum-b640

Και μόνο βάσει αυτών των εξωπραγματικών αριθμών, είναι σαφές πως δύσκολα θα δούμε κάτι περισσότερο από σχέδια σε υπολογιστή. Θα είχε όμως ενδιαφέρον να βλέπαμε να γινόταν πραγματικότητα ένα hypercar με 24 (!) ηλεκτροκινητήρες – 6 σε κάθε τροχό.

Α ξεχάσαμε και το σημαντικότερο: το κόστος απόκτησης. Αν θέλετε ένα τέτοιο hypercar «made in Bulgaria» θα πρέπει να καταβάλλετε από 750 χιλιάδες ευρώ (για τη… βασική έκδοση) έως ενάμιση εκατομμύριο (για την κορυφαία).

Advertisement

alieno-arcanum-c640