Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ελαφρύτερη και με 765 ίππους η νέα McLaren 765LT (video)

Ελλάδα 1:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ελαφρύτερη και με 765 ίππους η νέα McLaren 765LT (video)

ΝΕΑ

Ελαφρύτερη και με 765 ίππους η νέα McLaren 765LT (video)

ΝΕΑ

Η McLaren προχώρησε στην αποκάλυψε του νεώτερου μέλους στην οικογένεια των Longtails μοντέλων της. Η ολοκαίνουργια 765LT είναι ελαφρύτερη και πιο ισχυρή από την 720S, ενώ το ατού της πρώτης είναι η ενεργή αεροτομή. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή…

Advertisement
Advertisement

Η εξωτερική εμφάνιση της νέας 765LT δείχνει να έχει “φορτωθεί” με αρκετά aftermarket στοιχεία, ωστόσο το εργοστάσιο προίκισε το supercar με μεγάλη δόση ανθρακονήματος και περισσότερους ίππους. Οι προφυλακτήρες έχουν τροποποιηθεί σε σχέση με την 720S και φέρει έναν αξιοσημείωτο διαχύτη. Βέβαια, όλα τα “φώτα” πέφτουν πάνω στην ενεργή αεροτομή και το σύστημα αεροφρένων που εξοπλίζεται με σκοπό την πιο αποδοτική ακινητοποίηση του αυτοκινήτου, καθώς και την υψηλότερη κάθετη δύναμη (downforce).

Η νέα 765LT πατάει επάνω σε πολύ ελαφριές ζάντες και τα κεραμικά φρένα προέρχονται από την κορυφαία Senn, που είναι κατά 60% πιο δυνατά από τα απλά κεραμικά. Ακόμα, κατά 40% πιο ελαφρύ είναι το σύστημα εξαγωγής και στο πρόγραμμα αδυνατίσματος μπήκαν και τα σπορ καθίσματα, τα οποία ζυγίζουν μόλις 18 κιλά μαζί. Επίσης, από την καμπίνα αφαιρέθηκε ο κλιματισμός και ένα μέρος του ηχοσυστήματος, αλλά παραμένη η οθόνη αφής 8 ιντσών στο ταμπλό για τα… βασικά.

Advertisement
Advertisement

Κάτω από το καπό υπάρχει ο 4λιτρος twin-turbo V8 κινητήρας, ο οποίος έρχεται με αλουμινένια πιστόνια και αρκετές επιπλέον μηχανολογικές τροποποιήσεις. Χάρη σε αυτές, η απόδοση φτάνει τους 765 ίππους και τα 800 Nm ροπής. Συνδυάζεται με το βελτιωμένο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, προσφέροντας -σύμφωνα με την εταιρεία- 15% πιο γρήγορες αλλαγές από την 720S. Αναφορικά με τις επιδόσεις της νέας 765LT, τα πρώτα 96 km/h έρχονται σε 2,7 sec και η μέγιστη ταχύτητα που ανακοινώνει ο κατασκευαστής είναι τα 330 km/h.

Advertisement

Το συνολικό βάρος του μοντέλου είναι 1.229 κιλά, δηλαδή είναι κατά 79 κιλά πιο ελαφρύ από την 720S. H παραγωγή του περιορίστηκε στις 765 μονάδες και οι πρώτες παραγγελίες έχουν δρομολογηθεί για τον Σεπτέμβριο. Η τιμή δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα…