Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη για τη νέα 7άρα

Ελλάδα 19:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη για τη νέα 7άρα

ΝΕΑ

Αποκάλυψη για τη νέα 7άρα

ΝΕΑ

To NewsAuto.gr μετέδωσε σε απευθείας σύνδεση με το Μόναχο, την επίσημη παρουσίαση της νέας λιμουζίνας της BMW.H παραγωγή της νέας Σειράς 7 θα αρχίσει την 1η Ιουλίου στο εργοστάσιο του Ντίνγκολφινγκ και το λανσάρισμα του αυτοκινήτου στην Ευρώπη τον προσεχή Οκτώβριο.

Advertisement
Advertisement

Η έκτη γενιά της μεγάλης BMW είναι έως 130 kg ελαφρύτερη από το προηγούμενο μοντέλο, κυρίως χάρη στη χρήση ανθρακονήματος. Η Σειρά 7 φθάνει σε μήκος τα 5,1 m. και σε πλάτος το 1,9 m, ενώ η έκδοση με το μακρύ μεταξόνιο έχει μήκος 5,24 m. Η γκάμα των κινητήρων αποτελείται από 6κύλινδρους σε σειρά ή V8 κινητήρες. Όλοι συνδυάζονται στάνταρ με το εξελιγμένο 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο Steptronic. Προαιρετική είναι η τετρακίνηση xDrive.

Πρεμιέρα στη Σειρά 7 κάνει η υβριδική τεχνολογία eDrive. Με αυτήν εφοδιάζεται 740e, η οποία έχει συνδυαστική ισχύ 326 PS, από ένα 2λιτρο βενζίνης και ηλεκτρικό μοτέρ. Η αποθηκευμένη στις μπαταρίες ιόντων λιθίου ενέργεια μπορεί να κινήσει την 740e έως 40 km (και με ταχύτητα έως 120 km/h) χωρίς εκπομπή ρύπων. Η BMW ανακοινώνει μεικτή κατανάλωση 2,1 lt/km (49 g/km) για την πισωκίνητη 7άρα και 2,3 lt/100 km για την τετρακίνητη xDrive.

Βασική έκδοση βενζίνης είναι η 740i με τον 3λιτρο TwinPower Turbo με 6 κυλίνδρους και ισχύ 326 ίππους, ενώ στην πλευρά των diesel η «εκκίνηση» γίνεται με τον επίσης 3λιτρο των 265 PS.

Advertisement
Advertisement