Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Και η Datsun δηλώνει «παρούσα» στα crossover (vid)

Ελλάδα 14:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Datsun δηλώνει «παρούσα» στα crossover (vid)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Και η Datsun δηλώνει «παρούσα» στα crossover (vid)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Είναι η πιο ταχέως αναπτυσσόμενη κατηγορία διεθνώς και κάθε κατασκευαστής σχεδιάζει τη δική του πρόταση. Ένα ακόμη μικρό crossover κάνει πρεμιέρα στην έκθεση Auto Expo της Ινδίας, το redi-GO της Datsun. Μετά λοιπόν τα Renault KWID και Chevrolet Adra, η θυγατρική της Nissan παρουσιάζει το δικό της πρωτότυπο μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Το όνομά του παραπέμπει στο χαρακτήρα του αυτοκινήτου, δηλώνοντας «έτοιμο να ξεκινήσει» για νέες περιπέτειες. «Αν και πρόκειται για πρωτότυπο, δείχνει ξεκάθαρα τον τρόπο που σκεφτόμαστε στη Datsun», σχολίασε ο Αντιπρόεδρος της Nissan, Shiro Nakamura. Το redi-GO είναι… πιστό στη σχεδιαστική γλώσσα της Datsun (όπως τη γνωρίσαμε μέσα από τα μοντέλα παραγωγής GO και GO+), όμως φέρει τονισμένες λεπτομέρειες (φώτα LED, κρυμμένες χειρολαβές κ.α.), όπως αρμίζει σε ένα concept car.

Το μεταξόνιό του ανέρχεται σε 2,35 m. (μικρότερο κατά 10 cm από αυτό του συμβατικού σουπερμίνι GO), ενώ το μήκος του δεν ξεπερνά τα 4 m, όπως συμβαίνει με τους κυριότερούς αντιπάλους του. «Αν το φέρουμε στην παραγωγή, θα πρόκειται για ένα προσιτό μοντέλο για όσους αναζητούν το πρώτο τους αυτοκίνητο», ανέφερε ο επικεφαλής της Datsun, Vincent Cobee.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, το μικρό crossover θα έρθει και προς Ευρώπη μεριά, με το μικρό και ιδιαίτερα οικονομικό αυτοκίνητο να διαθέτει τους ίδιους κινητήρες με του Dacia Sandero, με τον 1.2lt ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης απόδοσης 75PS και τον diesel των 1.5lt, επίσης απόδοσης 75PS. Δεν αποκλείεται βέβαια να δούμε το μικρό Datsun και με τον 3κύλινδρο της Renault, απόδοσης 90PS…

Για περισσότερα μείνετε συντονισμένοι στο No1 site για το αυτοκίνητο, που αποκαλύπτει πρώτο τα επόμενα σχέδια των αυτοκινητοβιομηχανιών. To www.NewsAuto.gr!