Live Κίνηση
Περισσότερα
Citroen SUV

Citroen: Tα highlights του C3 Aircross

Ελλάδα 15:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Citroen: Tα highlights του C3 Aircross

Citroen SUV

Citroen: Tα highlights του C3 Aircross

Citroen SUV

Η Citroen ξέρει όσο κανείς να δημιουργεί μοντέλα με χαρακτήρα, ασχέτως μεγέθους. Έτσι και στην κατηγορία των SUV, έχει έναν εκπρόσωπο που αλλάζει τα δεδομένα, με φρέσκο και δυναμικό χαρακτήρα: το C3 Aircross.

Advertisement
Advertisement

Ποια είναι όμως τα στοιχεία που κάνουν το γαλλικό μοντέλο να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό; Τα συγκεντρώσαμε και σας τα παρουσιάζουμε.

Σχεδίαση
Το νέο Citroën C3 Aircross επιτυγχάνει μια πρωτότυπη τοποθέτηση στην κατηγορία των SUV. Mε δυναμικές γραμμές αμαξώματος, άπλετους χώρους και ταυτόχρονα με την απόλυτη σχεδιαστική του ισορροπία, προσελκύει όλα τα βλέμματα. Η υπογραφή του γαλλικού brand τονίζεται και μέσω των δύο φώτων σε εμπρός και πίσω τμήμα, που εκφράζουν τη νέα ταυτότητα της μάρκας. Στο πίσω μέρος, οι ισχυροί «ώμοι» του C3 Aircross υπογραμμίζουν το πλάτος και τη δυναμική του χαρακτήρα του. Τα πίσω φώτα με 3D εφέ προσδίδουν μια οικεία ομοιότητα με το C3 και το C-Aircross concept.

Citroen-C3-Aircross-f640

Advertisement
Advertisement

Εξατομίκευση
Με οχτώ διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς, τρεις χρωματισμούς οροφής και τέσσερα Πακέτα χρωμάτων, το νέο Citroen C3 Aircross προσαρμόζεται στο δικό ας προσωπικό γούστο. Συνολικά, 85 μοναδικοί συνδυασμοί είναι διαθέσιμοι για εσάς! Η εξατομίκευση πρωταγωνιστεί σε κάθε λεπτομέρεια: στις μπάρες οροφής, στα χρωματιστά κάτοπτρα, στο περίβλημα των προβολέων και στα καλύμματα του κέντρου των τροχών αποδεικνύοντας την προσήλωση μάρκας σε αυτή την αξία. Επίσης, η καμπίνα μπορεί επίσης να προσαρμοστεί με μια ποικιλία χαρακτηριστικών εσωτερικών χώρων.

Citroen-C3-Aircross-e640

Εσωτερικός κόσμος
Με την ευρύχωρη, έξυπνη διάταξη χώρων, το Citroen C3 Aircross διαθέτει κορυφαίο εσωτερικό ενώ παρέχει εξαιρετική άνεση σε όλους τους επιβάτες. Χάρη στην ευρηματική του σχεδίαση και το ύψος του αμαξώματός του, διαθέτει 5 μοναδικά άνετα καθίσματα που προσφέρουν  γενναιόδωρο χώρο για τα πόδια και την κεφαλή, ικανοποιώντας έτσι και τους πιο απαιτητικούς επιβάτες. Διαθέσιμα είναι και συρόμενα πίσω καθίσματα, που απογειώνουν την πρακτικότητα ενώ αυξάνουν την χωρητικότητα του πορτ-μπαγκάζ, στα κορυφαία για την κατηγορία 520 λίτρα.

Advertisement

Citroen-C3-Aircross-j640

Προηγμένη τεχνολογία
To γαλλικό μοντέλο ενσωματώνει μια σειρά από προηγμένες τεχνολογίες που στόχο έχουν να προσφέρουν περισσότερη άνεση και ευκολία στις καθημερινές μετακινήσεις. Στην πόλη, η τεχνολογία Park Assist κάνει τη διαδικασία παρκαρίσματος απόλυτα απλή και ευχάριστη. Η κάμερα αναστροφής με το Top Rear Vision παρέχει τη δυνατότητα ορατότητας 180° γύρω από το όχημα, μέσω της οθόνης αφής 7 ιντσών. Επιπλέον, η Citroen προσφέρει στο εν λόγω μοντέλο προηγμένο Head-up Display για να μην αποσπάται η προσοχή του οδηγού από το δρόμο. Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες οδήγησης (ταχύτητα, ενδείξεις ρυθμιστή/προγραμματιστή ταχύτητας, προειδοποίηση για κίνδυνο σύγκρουσης και οδηγίες δορυφορικής πλοήγησης) προβάλλονται έγχρωμες σε μια διάφανη αναδιπλούμενη επιφάνεια που βρίσκεται στο οπτικό του πεδίο. Διαθέτει καινοτόμο σύστημα φόρτισης, όπου ξεχνάτε τα καλώδια και τους φορτιστές, απολαμβάνοντας μία νέα εποχή συνδεσιμότητας και τεχνολογικής εξέλιξης.

Advertisement

Citroen-C3-Aircross-i640

Συγκεκριμένα, η κεντρική κονσόλα του νέου SUV διαθέτει επαγωγικό φορτιστή (πρότυπο Qi), μια ειδική βάση που σας επιτρέπει να φορτίζετε το smarphone σας χωρίς τη χρήση καλωδίου. Χάρη στη λειτουργία Mirror Screen, (συμβατή με τα πρωτόκολλα Apple CarPlay και Android Auto και Mirror Link®) μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια τις εφαρμογές του smartphone σας μέσω της οθόνης αφής του αυτοκινήτου. Μέσω της οθόνης αφής 7’’ έχετε πρόσβαση και στις διάφορες λειτουργίες του αυτοκινήτου όπως στα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, στον κλιματισμό και στο ηχοσύστημα. Ακόμη, το C3 Aircross διαθέτει άλλα 12 συστήματα ασφαλείας που υποστηρίζουν τον οδηγό και εγγυώνται τα ανώτατα επίπεδα προστασίας των επιβατών του αυτοκινήτου.

Citroen-C3-Aircross-b640

Advertisement

Πάει παντού
Με την αυξημένη δυναμική, τους μεγάλους τροχούς και το σύστημα Grip Control με Hill Descent Assist, το Citroen C3 Aircross είναι έτοιμο να κατακτήσει όλους τους τύπους εδάφους. Το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης Grip Control προσαρμόζει τη μεταφορά ισχύος στους μπροστινούς τροχούς του αυτοκινήτου ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες, προσφέροντας 5 επιλογές λειτουργίας:
Standard – για παραλιακούς ή ορεινούς δρόμους
Άμμος – για να φτάνετε πιο κοντά στα αγαπημένα σας σημεία για σέρφινγκ
Ολισθηρό Έδαφος – για μετακίνηση ακόμα και σε λάσπη ή υγρό γρασίδι,
Χιόνι – για κίνηση σε χιονισμένο δρόμο
ESP OFF – για απενεργοποίηση του ESP (ενεργό έως τα 50 km/h).

Citroen-C3-Aircross-g640

Αποδοτικοί και οικονομικοί κινητήρες
Το γαλλικό SUV διαθέτει μια μεγάλη γκάμα κινητήρων τελευταίας γενιάς. Στις εκδόσεις βενζίνης η νέα σειρά βραβευμένων κινητήρων PureTech περιλαμβάνει τον ατμοσφαιρικό PureTech 82, καθώς και τους υπερτροφοδοτούμενους PureTech 110hp και PureTech 130hp. Οι συγκεκριμένοι κινητήρες επιτυγχάνουν μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών CO2, ενώ παράλληλα επιδεικνύουν μεγαλύτερη ζωντάνια σε σχέση με εκείνους της προηγούμενης γενιάς. Στις εκδόσεις πετρελαίου, οι κινητήρες BlueHDi 100hp και BlueHDi 120hp ενσωματώνουν τεχνολογία συνεχούς επεξεργασίας των καυσαερίων, ανταποκρινόμενοι έτσι στο πρότυπο Euro 6.2. H προηγμένη αυτή αντιρρυπαντική τεχνολογία περιλαμβάνει έναν οξειδωτικό καταλύτη,  ένα εξελιγμένο φίλτρο κατακράτησης μικροσωματιδίων και τον καταλυτικό μετατροπέα SCR (Selective Catalytic Reduction), ο οποίος είναι τοποθετημένος πριν από το φίλτρο και εξαλείφει τα οξείδια του αζώτου(ΝΟx) που εκπέμπει ο κινητήρας.

Citroen-C3-Aircross-m640