Live Κίνηση
Περισσότερα
Citroen SUV

Citroen: H νέα γκάμα SUV της φίρμας

Ελλάδα 6:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Citroen: H νέα γκάμα SUV της φίρμας

Citroen SUV

Citroen: H νέα γκάμα SUV της φίρμας

Citroen SUV

Όπως αποδεικνύεται τα crossovers είναι μόδα που δεν περνάει αλλά ήρθε για να μείνει. Και μάλιστα όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες επενδύουν όλο και περισσότερο στην κατηγορία αυτή. Ανάμεσά τους και η Citroen που μάλιστα έχει μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Advertisement
Advertisement

Μοντέλα στιλάτα, με χαρακτήρα, καλά εξοπλισμένα, που μπορούν να αποτελέσουν την πρώτη σας επιλογή,  σε οποιοδήποτε μέγεθος οχήματος θέλετε να βάλετε στο γκαράζ σας. Τι θα λέγατε να τα δούμε αναλυτικότερα;

C3 AIRCROSS
To νέο Citroën C3 AIRCROSS ξεχωρίζει στην κατηγορία του χάρη στον φρέσκο, δυναμικό και γνήσιο χαρακτήρα του. Κoμψό και αυθεντικό, παρέχει υψηλό επίπεδο οδηγικής άνεσης και προστασίας, με υψηλή οροφή που υπογραμμίζεται από φινίρισμα χρωμίου με ενσωματωμένη υπογραφή φώτων LED. Βασισμένο στο πρωτότυπο C-Aircross Concept, δημιουργεί μια ισχυρή γραφική αντίθεση που εκτείνεται σε κάθε πίσω κολόνα και σε κάθε σχεδιαστικό σημείο. Mε δυναμικές γραμμές αμαξώματος, άπλετους χώρους και ταυτόχρονα με την απόλυτη σχεδιαστική του ισορροπία, προσελκύει όλα τα βλέμματα.

Citroen-C3-Aircross-a640

Advertisement
Advertisement

Η υπογραφή Citroën τονίζεται και μέσω των δύο φώτων σε εμπρός και πίσω τμήμα, που εκφράζουν τη νέα ταυτότητα της μάρκας. Στο πίσω μέρος, οι ισχυροί ‘ώμοι’ του C3 AIRCROSS υπογραμμίζουν το πλάτος και τη δυναμική του χαρακτήρα του. Τα πίσω φώτα με 3D εφέ προσδίδουν μια οικεία ομοιότητα με το νέο Citroën C3 και το Citroën C-Aircross concept. Παράλληλα, η πρωτότυπη, υψηλή θέση οδήγησης του  SUV παρέχει οδηγική άνεση σε κάθε σας διαδρομή.

Citroen-C3-Aircross-e640

Με την αυξημένη δυναμική, τους μεγάλους τροχούς και το σύστημα Grip Control με Hill Descent Assist, το νέο Citroën C3 AIRCROSS είναι έτοιμο να κατακτήσει όλους τους τύπους εδάφους. Το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης Grip Control προσαρμόζει τη μεταφορά ισχύος στους μπροστινούς τροχούς του αυτοκινήτου ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες. Ο περιστροφικός διακόπτης του εν λόγω συστήματος προσφέρει 5 επιλογές λειτουργίας: STANDARD, για να απολαμβάνετε διαδρομές σε ηλιόλουστους παραλιακούς ή ορεινούς δρόμους, ΑΜΜΟΣ για να φτάνετε πιο κοντά στα αγαπημένα σας σημεία για σέρφινγκ, ΟΛΙΣΘΗΡΟ ΕΔΑΦΟΣ για να μετακινείστε χωρίς πρόβλημα ακόμα και σε λάσπη ή υγρό γρασίδι, ΧΙΟΝΙ για να πηγαίνετε με άνεση στα χιονοδρομικά κέντρα, ή ESP OFF, για απενεργοποίηση του ESP (ενεργό έως τα 50χλμ./ώρα).

Advertisement

Citroen-C3-Aircross-g640

Παράλληλα, ζήστε την απόλαυση της οδήγησης τόσο στην πόλη και στον ανοιχτό δρόμο χάρη στο γαλλικό μοντέλο που διευκολύνει την καθημερινές σας δραστηριότητες. Στην πόλη, η τεχνολογία Park Assist κάνει τη διαδικασία παρκαρίσματος απόλυτα απλή και ευχάριστη. Η κάμερα αναστροφής με το Top Rear Vision παρέχει τη δυνατότητα ορατότητας 180° της περιοχής που βρίσκεται πίσω από το όχημα, μέσω της οθόνης αφής 7 ”.

Advertisement

Citroen-C3-Aircross-f640

Το νέο Citroën C3 AIRCROSS διαθέτει πλούσια γκάμα οικονομικών και αποδοτικών κινητήρων τελευταίας γενιάς. Στις εκδόσεις βενζίνης εξοπλίζεται με κινητήρες PureTech προηγμένης τεχνολογίας, ενώ στις εκδόσεις πετρελαίου με υπερσύγχρονους κινητήρες BlueHDi. Συγκεκριμένα, στις εκδόσεις βενζίνης, η νέα σειρά κινητήρων PureTech περιλαμβάνει τον ατμοσφαιρικό PureTech 82, καθώς και τους υπερτροφοδοτούμενους PureTech 110hp και PureTech 130hp. Οι συγκεκριμένοι κινητήρες επιτυγχάνουν μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών CO2, ενώ παράλληλα επιδεικνύουν μεγαλύτερη ζωντάνια σε σχέση με εκείνους της προηγούμενης γενιάς.

Citroen-C3-Aircross-b640

Advertisement

Στις εκδόσεις πετρελαίου, ο κινητήρας BlueHDi 100hp ενσωματώνει την τεχνολογία συνεχούς επεξεργασίας των καυσαερίων, ανταποκρινόμενοι έτσι στο πρότυπο Euro 6.2.  H προηγμένη αυτή αντιρρυπαντική τεχνολογία περιλαμβάνει έναν οξειδωτικό καταλύτη,  ένα εξελιγμένο φίλτρο κατακράτησης μικροσωματιδίων και τον καταλυτικό μετατροπέα SCR (Selective Catalytic Reduction), ο οποίος είναι τοποθετημένος πριν από το φίλτρο και εξαλείφει τα οξείδια του αζώτου(ΝΟx) που εκπέμπει ο κινητήρας.

C4 CACTUS
To Citroen C4 Cactus ήταν εξ αρχής ένα ιδιαίτερο όχημα, έξω από νόρμες. Τώρα ανανεώθηκε και παρότι δεν έχασε τη μοναδικότητά του, έγινε πιο μοντέρνο και παράλληλα οικείο στο μάτι του μέσου αγοραστή. Έχει εξελιχθεί ολοκληρωτικά στους τομείς της άνεσης, της τεχνολογίας και των κινητήρων , παραμένοντας ταυτόχρονα πιστό στα μοναδικά του προτερήματα στον τομέα της ξεχωριστής προσωπικότητας, της σχεδίασης και της καινοτομίας.

citroen-c4-cactus-2018-n640

Το καθαρόαιμο και εμβληματικό στυλ του αμαξώματος, αντανακλά τις κλασσικές αξίες της Citroën που τονίζονται από τις ρευστές σχεδιαστικές γραμμές, τα Airbumps® τα οποία είναι τοποθετημένα στο κάτω μέρος των θυρών, την οροφή που αιωρείται πάνω από το αμάξωμα χάρη στην αδιάκοπη γραμμή των τζαμιών και τα πίσω φωτιστικά σώματα 3D LED. Το νέο C4 Cactus προσφέρει 31 επιλογές εξατομίκευσης καθώς οι 9 επιλογές εξωτερικού χρώματος μπορούν να συνδυαστούν με 4 χρωματικά πακέτα δινοντας σας την δυνατότητα να δημιουργήσετε μοναδικούς συνδυασμούς βάση της δίκης σας αισθητικής.

citroen-c4-cactus-2018-f640

Χάρη στην ανάρτηση με Progressive Hydraulic Cushions (PHC) – (Προοδευτικά Υδραυλικά Στοπ) και τα καινοτόμα Advanced Comfort καθίσματα, θέτει νέα δεδομένα στον τομές της άνεσης και αποτελεί σημείο αναφοράς στην κατηγορία του.

citroen-c4-cactus-2018-bumps640

Ζωντάνια, άμεση απόκριση, επιτάχυνση, και οδηγική απόλαυση, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του νέου C4 Cactus που ξεχωρίζει χάρη στο συνδυασμό της νέας πλατφόρμας χαμηλού βάρους και των τελευταίας γενιάς κινητήρων. Οι πολυβραβευμένοι, με τον τίτλο ‘Engine of the Year’, κινητήρες βενζίνης PureTech και οι κινητήρες diesel BlueHDi πληρούν τις προδιαγραφές Euro 6 σε ότι αφορά τις εκπομπές NOx και τα επίπεδα κατανάλωσης.

citroen-c4-cactus-2018-d640

Το νέο C4 Cactus διατίθεται και με το υπερσύγχρονο αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων EAT6,  το οποίο χάρη στην άμεση ανταπόκριση στις αλλαγές ταχυτήτων προσφέρει επιδόσεις και άνεση κατα την οδήγηση. Το νέο Citroën C4 Cactus διατίθεται επίσης και με τον κορυφαίο κινητήρα 1.2 PureTech 130 S&S με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

citroen-c4-cactus-2018-b640

C5 AIRCROSS
Ένα σκαλοπάτι πιο πάνω, το C5 AIRCROSS είναι το πιο άνετο και πλήρως διαμορφώσιμο SUV στη γκάμα της Citroen. Το στιβαρό και μυώδες αμάξωμα του σε συνδυασμό με τους μεγάλους τροχούς και τη μεγάλη απόσταση από το έδαφος τονίζουν τον SUV χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Ταυτόχρονα, διατηρεί τις αξίες και τον καθαρόαιμο χαρακτήρα της Citroën μέσω της μοναδικής του σχεδίασης και της πλούσιας γκάμας επιλογών εξατομίκευσης.

Citroen-C5-Aircross-b640

Το νέο SUV C5 Aircross είναι το πιο άνετο και πιο πλήρως διαμορφώσιμο SUV στην κατηγορία, και το κορυφαίο σε ότι αφορά τη χωρητικότητα του χώρου αποσκευών (από 580 έως 720 λίτρα ανάλογα με τη θέση του πίσω καθίσματος). Το νέο SUV C5 Aircross είναι πλήρως εναρμονισμένο με το πρόγραμμα Citroën Advanced Comfort, προσφέροντας κορυφαία επίπεδα άνεσης μέσα από πρωτοποριακές τεχνολογίες όπως την ανάρτηση με Progressive Hydraulic Cushions, τα καινοτόμα Advanced Comfort Seats και τα 3 ανεξάρτητα, αναδιπλούμενα και ανακλινόμενα πίσω καθίσματα. Το νέο C5 Aircross είναι κυριολεκτικά ένα SUV νέας γενιάς το οποίο ενσωματώνει 20 συστήματα υποβοήθησης οδήγησης και 6 τεχνολογίες συνδεσιμότητας.

Citroen-C5-Aircross-c640

Το νέο SUV C5 Aircross διαθέτει σύστημα ανάρτησης με Progressive Hydraulic Cushions (Προοδευτικά υδραυλικά στοπ). Το σύστημα αυτό αποτελεί μία καινοτομία της Citroën, που ενσωματώνει όλη την εμπειρία και την τεχνογνωσία της μάρκας στο πεδίο των αναρτήσεων. Η συγκεκριμένη τεχνολογία προέρχεται από το χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού προσφέροντας κορυφαία οδηγική άνεση καθώς σε ελαφριές συμπιέσεις και επαναφορές το αυτοκίνητο δίνει την αίσθηση ότι αιωρείται πάνω από το οδόστρωμα ενώ σε ισχυρές συμπιέσεις και επαναφορές, μειώνουν προοδευτικά την κίνηση απορροφώντας τις ανωμαλίες του οδοστρώματος.

Citroen-C5-Aircross-d640

Το C5 Aircross, αποτελεί αδιαμφισβήτητα το πιο ευέλικτο και πολυχρηστικό SUV της κατηγορίας του χάρη στα τρία ανεξάρτητα και συρόμενα πίσω καθίσματα. Τα καθίσματα διαθέτουν όλα το ίδιο πλάτος και σύρονται ανεξάρτητα προς τα εμπρός και πίσω, γεγονός που εξασφαλίζει μοναδικές δυνατότητες διαμόρφωσης και εκμετάλλευσης του χώρου αποσκευών ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες των επιβατών. Διαθέτουν επίσης δυνατότητα ρύθμισης της κλίσης σε πέντε διαφορετικές θέσεις, και μπορούν να αφαιρεθούν πλήρως μετατρέποντας τον χώρο αποσκευών σε ένα εντελώς επίπεδο χώρο φόρτωσης δύο επιπέδων. Το γαλλικό μοντέλο διαθέτει επίσης πληθώρα έξυπνων αποθηκευτικών χώρων, όπως π.χ. το κεντρικό υποβραχιόνιο που ενσωματώνει ένα μεγάλο και ψυχόμενο αποθηκευτικό χώρο.

Citroen-C5-Aircross-e640

Η τεχνολογική αρτιότητα του νέου SUV C5 Aircross αντικατοπτρίζεται στην γκάμα των αποδοτικών και ισχυρών κινητήρων του, τεχνολογίας αιχμής και προδιαγραφών Euro 6.2 οι οποίοι εξοπλίζονται με μηχανικό κιβώτιο 6 ταχυτήτων (BVM6) η με το νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων (EAT8). Με λειτουργία “Shift and Park by wire”, αυτό προσφέρει ακόμα περισσότερη αποδοτικότητα και άνεση κατά την οδήγηση με την κατανάλωση καυσίμου να είναι χαμηλότερη κατά 7% σε σχέση με το αντίστοιχο κιβώτιο 6 σχέσεων. Ταυτόχρονα, οι 2 επιπλέον σχέσεις προσφέρουν ομαλότερες αλλαγές χάρη στην μείωση του χρόνου αλλαγής ταχυτήτων.

Citroen-C5-Aircross-f640

Ανάλογα λοιπόν το μέγεθος του μοντέλου που θέλετε αλλά με κοινό παρανομαστή το στιλ, την οικονομία και την ασφάλεια, η Citroen σας προσφέρει το κατάλληλο crossover!