Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Με το C5 Aircross Plug-in Hybrid Concept στο Παρίσι η Citroen

Ελλάδα 14:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με το C5 Aircross Plug-in Hybrid Concept στο Παρίσι η Citroen

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Με το C5 Aircross Plug-in Hybrid Concept στο Παρίσι η Citroen

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού πλησιάζει (4-14 Οκτωβρίου) και η Citroen θέλει μιας και είναι… εντός έδρας, να εντυπωσιάσει. Και θα το κάνει με το C5 Aircross Plug-in Hybrid Concept!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Η γαλλική εταιρεία γιορτάζει το 2019 την εκατονταετηρίδα της και γι’ αυτό θα έχει γεμάτο περίπτερο. Αυτό θα κοσμούν μία νέα περιορισμένης παραγωγής έκδοση του C3 Hatchback, «ιδιαίτερες» εκδόσεις του E-Mehari και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Όμως το πρωτότυπο C5 Aircross Plug-in Hybrid θα είναι το γερό χαρτί. Ακόμα δεν έχουν διαρρεύσει πολλές λεπτομέρειες που να συνοδεύουν τις εικόνες που μοιραζόμαστε μαζί σας. Η Citroen κάνει λόγο για αυτονομία της τάξης των 50 χιλιομέτρων για οδήγηση μηδενικών ρύπων ενώ η τελική ταχύτητα ενώ το όχημα θα κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, θα φτάνει τα 133 km/h.

Advertisement
Advertisement

H συστοιχία μπαταριών θα βρίσκεται στο πάτωμα, κάτω από την πίσω σειρά καθισμάτων και θα μπορεί να φορτιστεί πλήρως εντός δύο ωρών. Η συνδυασμένη ισχύς θα είναι στα 225 PS και θα περνάει στο δρόμο μέσω αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων. Σύμφωνα με τη Citroen, το C5 Aircross Plug-in Hybrid θα έχει εκπομπές ρύπων κάτω από τα 49 g/km.

citroen-c5-aircross-phev-c640

Αισθητικά μη περιμένετε κάποια τεράστια αλλαγή σε σχέση, πέρα από τα χαρακτηριστικά χρώματα/σχέδια στο εξωτερικό αλλά και τις απαραίτητες σχετικές ενδείξεις στον πίνακα οργάνων που αφορούν στις υβριδικές λειτουργίες.

Advertisement

citroen-c5-aircross-phev-d640

Το Citroen C5 Aircross Plug-in Hybrid θα μπει στην παραγωγή το 2019 και όντας το πρώτο PHEV μοντέλο στην ιστορία της μάρκας, ουσιαστικά θα ανοίξει το δρόμο προς την ηλεκτροκίνηση. Το φιλόδοξο πλάνο των Γάλλων μιλάει για γκάμα ηλεκτρική κατά 80% το 2023 και 100% το 2025! Αυτή λοιπόν, είναι μόνο η αρχή…

Advertisement

citroen-c5-aircross-phev-b640