Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Aston Martin Valkyrie AMR Pro: 1100 υβριδικά άλογα!

Ελλάδα 22:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Aston Martin Valkyrie AMR Pro: 1100 υβριδικά άλογα!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Aston Martin Valkyrie AMR Pro: 1100 υβριδικά άλογα!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η πιο ακραία, η πιο εξελιγμένη, η πιο ισχυρή έκδοση της ήδη σχεδόν παράλογα εντυπωσιακής Aston Martin Valkyrie, η AMR Pro, μας συστήθηκε με κάθε επισημότητα στο πλαίσιο της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Η Βαλκυρία αποτελεί προϊόν συνεργασίας ανάμεσα στην εμβληματική μάρκα και την Red Bull Advanced Technologies, το… τεχνολογικό παρακλάδι της τετράκις πρωταθλήτριας της Formula 1, Red Bull Racing. Τώρα στο παιχνίδι μπαίνει και η AF Racing και το αποτέλεσμα είναι σχεδόν εξωφρενικό!

Ο αντίπαλος των Ferrari LaFerrari FXX-K και McLaren P1 GTR, φέρει προφανώς υβριδική τεχνολογία καθώς στα σωθικά της βρίσκεται ένας ατμοσφαιρικός V12 κινητήρας χωρητικότητας 6.5 lt της Cosworth, που συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα. Παρότι ακόμα δεν έχουν γνωστοποιηθεί ακριβείς λεπτομέρειες, εκτιμάται πως η συνολική ισχύς ξεπερνά τα 1100 άλογα!

Advertisement
Advertisement

Η μείωση του βάρους σε σχέση με το μοντέλο δρόμου που ήρθε χάρη στην αντικατάσταση γυάλινων επιφανειών με ελαφρύτερες από συνθετικά υλικά, την επιπλέον χρήση ανθρακονημάτων όχι μόνο στο σασί αλλά και στα ψαλίδια των αναρτήσεων,
της αφαίρεση των συστημάτων Infotainment και θέρμανσης αλλά και τις ελαφρύτερες εξατμίσεις, έχουν φέρει τον συνολικό «λογαριασμό» στη ζυγαριά να περιορίζεται στον ένα τόνο.

Aston-Martin-Valkyrie-AMR-Pro-official-e640

Ως αποτέλεσμα, η αναλογία βάρους/ισχύος είναι κάτω από το 1:1, πράγμα που εξασφαλίζει παρανοϊκές επιδόσεις εντός πίστας. Πάντως προς το παρόν η Aston Martin έχει αποκαλύψει μόνο την τελική ταχύτητα που ορίζεται στα 362km/h ενώ χάρη στις απαιτούμενες βελτιώσεις στον αεροδυναμικό τομέα, η Valkyrie AMR Pro να έχει δυνατότητα ανάπτυξης πλευρικών επιταχύνσεων άνω των 3 g!

Advertisement

Aston-Martin-Valkyrie-AMR-Pro-official-b640

Η γενικότερη εμφάνιση θυμίζει πρωτότυπο της κατηγορίας LMP1 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής, με σμιλεμένο αμάξωμα, επιβλητικά σπλίτερ, μεγάλους αεραγωγούς και θόλους πάνω από τους τροχούς 18 ιντσών που είναι ντυμένοι με σλικ ελαστικά της Michelin, μεγάλη πίσω αεροτομή που πάει πακέτο με τον τρομακτικό διαχύτη, διπλή απόληξη της εξάτμισης ψηλά και κεντρικά και shark fin στο κάλυμα του κινητήρα.

Advertisement

Aston-Martin-Valkyrie-AMR-Pro-official-d640

Η Valkyrie AMR Pro είναι ένα υβριδικό θηρίο αποκλειστικά για πίστα, θα παραχθεί σε μόλις 25 κομμάτια που θα παραδοθούν το 2020 και που έχουν όλα πουληθεί.

Aston-Martin-Valkyrie-AMR-Pro-official-f640

Advertisement