Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για τη νέα Mercedes-Benz GLE (video)

Ελλάδα 12:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη για τη νέα Mercedes-Benz GLE (video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για τη νέα Mercedes-Benz GLE (video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Τέλος τα teaser, ήρθε η ώρα της επίσημης αποκάλυψης της ανανεωμένης αισθητικά και τεχνολογικά GLE, λίγες ημέρες πριν την επίσημη πρεμιέρα της στο περίπτερο της Mercedes-Benz στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού που διεξάγεται 4 με 14 Οκτωβρίου.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Η «Γερμανίδα» έχει νέα φωτιστικά σώματα εμπρός, ανασχεδιασμένη γρίλια με τα πλαϊνά της μέρη να είναι στο χρώμα και το σχηματισμό των αεραγωγών αν και χωρίς αντίστοιχη λειτουργία. Η Mercedes προσφέρει νέου σχεδιασμού ζάντες, με τα τέσσερα σημεία επαφής με το δρόμο να έχουν εύρος διαστάσεων από 18 έως 22 ίντσες ενώ η νέας σχεδιαστικής φιλοσοφίας τρίτη κολώνα αλλάζει γενικά την όψη του πίσω μέρος, στο οποίο έχουμε επίσης νέα, λεπτά φωτιστικά σώματα.

Στον εσωτερικό κόσμο έχουμε ακόμα περισσότερες αλλαγές, με το νέο προηγμένο σύστημα πολυμέσων MBUX να κάνει όπως ήταν εύλογο την εμφάνισή του. Οι δύο μεγάλες οθόνες 12.3 ιντσών είναι στάνταρ στην GLE.

Advertisement
Advertisement

mercedes-benz-gle-2018-c640

Από πλευράς χώρων, το κατά 80mm μακρύτερο μεταξόνιο, έχει εξασφαλίσει αυξημένη ευρυχωρία για τους επιβάτες. Συγκεκριμένα, 69mm επιπλέον χώρο για τα πόδια των επιβατών των πίσω θέσεων αλλά και επιπλέον 33mm για τα κεφάλια. Παράλληλα, ο χώρος αποσκευών έχει εκτοξευθεί στα 825 lt – αριθμός που φτάνει τα 2055 lt αν «πέσουν» τα πίσω καθίσματα.

mercedes-benz-gle-2018-d640

Advertisement

Σε ότι αφορά στα κινητήρια σύνολα, στο λανσάρισμα η Mercedes προσφέρει τον 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 3.0lt, που συνεργάζεται με τεχνολογία 48-volt στην έκδοση GLE 450 4MATIC και προσφέρει 367 άλογα και 500 Nm ροπής. Με τη λειτουργία EQ Boost, έχετε μίνι «εκρήξεις» ισχύος με επιπλέον 22 άλογα και 250 Nm ροπής.

mercedes-benz-gle-2018-e640

Advertisement

Προφανώς η GLE εξοπλίζεται με σύστημα τετρακίνησης ενώ όλες της οι εκδόσεις, θα εφοδιάζονται με σύστημα μετάδοσης 9G-Tronic, με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πολύδισκο συμπλέκτη που θα επιτρέπει τη μεταβαλλόμενη ροπή ανάμεσα στους δύο άξονες, λειτουργία χρήσιμη όταν η GLE θα βγαίνει εκτός ασφάλτου. Σύντομα δούμε και diesel αλλά και plug-in hybrid έκδοση.

mercedes-benz-gle-2018-b640

Η Mercedes-Benz προσφέρει τη GLE με όλη την τεχνολογική της φαρέτρα σε συστήματα ασφαλείας (Active Distance Assist Distronic, Active Stop-and-Go Assist, Active Steering Assist, Active Distance Assist, Active Brake Assist, Active Blind Sport Assist with exit warning κ.α.) ενώ αναβάθμιση έχουμε και στο σύστημα E-Active Body Control.

Advertisement

mercedes-benz-gle-2018-g640

Η GLE που όπως είπαμε θα παρουσιαστεί με κάθε επισημότητα στις αρχές Οκτωβρίου στο Παρίσι, θα λανσαριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά στις αρχές του 2019.

Δείτε τη εν δράσει στο video που ακολουθεί…