Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκαλυπτήρια για τη McLaren 570GT by MSO

Ελλάδα 2:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκαλυπτήρια για τη McLaren 570GT by MSO

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκαλυπτήρια για τη McLaren 570GT by MSO

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής είναι πολύ σημαντική για τους κατασκευαστές supercars και γι’ αυτό κάθε χρόνο έχουν δυναμική συμμετοχή στο Pebble Beach Concours d’ Elegance. Ειδικά η McLaren Automotive, τα τελευταία χρόνια δίνει πάντα το «παρών» στο Μοντερέι, με σημαντικά μοντέλα όπως για παράδειγμα την P1 που έκανε εκεί πρεμιέρα!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/seitanf1)

Αυτή τη φορά, στο 18ο ραντεβού της αυτοκίνησης στον τόπο που μέχρι πρότινος ήταν γνωστός για το περίφημο γήπεδο γκολφ, η McLaren παρουσιάζει ένα μοντέλο που όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο σχετικό δελτίο Τύπου «επαναπροσδιορίζει την ερμηνεία που δίνει η μάρκα σχετικά με ένα αυτοκίνητο GT».

570GT-by-MSO-Concept-e640

Advertisement
Advertisement

Ο λόγος για τη 570GT by MSO Concept, ένα δημιούργημα του ειδικού τμήματος της βρετανικής εταιρείας που φροντίζει εξειδικευμένες ανάγκες. Μάλιστα και το ίδιο το τμήμα ανακοινώθηκε στο Pebble Beach, πριν από τέσσερα χρόνια!

570GT-by-MSO-Concept-c640

Το ιδιαίτερο έχει λοιπόν το συγκεκριμένο μοντέλο; Ένα ξεχωριστό σύστημα εξατμίσεων που είναι φτιαγμένο από τιτάνιο με αποτέλεσμα μείωση του βάρους του κατά 30%, που προσφέρει μοναδική ηχητική απόλαυση όταν ο οδηγός πατάει το γκάζι. Περεταίρω επεμβάσεις έχουν γίνει στις ασπίδες θερμότητας που είναι φτιαγμένες επίσης από τιτάνιο αλλά είναι σε χρυσή απόχρωση και ορατές από τους αεραγωγούς του πίσω μέρους. Όμως όσο οι θερμοκρασίες αλλάζουν, αλλάζουν και χρώμα και γίνονται μπλε!

Advertisement

570GT-by-MSO-Concept-d640

Εξωτερικά η McLaren έχει επιλέξει για το λανσάρισμα της 570GT by MSO Concept, χρώμα λευκό, συγκεκριμένα το Elite Pearl White. Αυτό κάνει αντίθεση με το πακέτο εμφάνισης MSO Piano Black που αφορά φινιρίσματα σε gloss μαύρο χρώμα στους τροχούς, τις ποδιές το πλάι, τις πόρτες αλλά και το εσωτερικό.

Advertisement

570GT-by-MSO-Concept-b640

Ένα ακόμα στοιχείο που βρίσκει ιδιαίτερη εφαρμογή στην ηλιόλουστη Καλιφόρνια όπου θα πραγματοποιηθούν τα επίσημα αποκαλυπτήρια, είναι η ηλεκτροχρωμική ηλιοροφή, που διαθέτει πέντε διαφορετικές επιλογές στην πρόσβαση που μπορεί να έχει το φως στο εσωτερικό της McLaren. Σπέσιαλ λεπτομέρειες υπάρχουν και στο εσωτερικό, με το ηχοσύστημα 12 ηχείων της Bowers and Wilkins να κλέβει την παράσταση.

570GT-by-MSO-Concept-f640

Advertisement

Από εκεί και πέρα, τα βασικά χαρακτηριστικά της 570GT παραμένουν αναλλοίωτα. Σασί από ανθρακονήματα, χώροw αποσκευών 370 lt, ενώ ώθηση παίρνει από τον Twin-Turbo V8 κινητήρα χωρητικότητας 3.8lt, απόδοσης 570 PS, που συνδυάζεται με μετάδοση επτά σχέσεων μέσω αυτόματου κιβωτίου συνεχούς ροπής. Τα 0-100 έρχονται σε 3.4sec, τα 0-200 σε 9.8sec ενώ η τελική ταχύτητα ορίζεται στα 328 km/h. Όλα αυτά με εργοστασιακή τιμή κατανάλωσης καυσίμου στα 10.7l/100km και εκπομπές ρύπων στα 249 g/km.